Zatražena ostavka ministarke jer je pozvala Putina na svadbu

Najavljeni dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina na svadbu šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel naišao je na kritiku poslanika Zelenih u Evropskom parlamentu Mišela Rejmona, kao i Ukrajine.
Zatražena ostavka ministarke jer je pozvala Putina na svadbu
Foto: Pixabay
Rejmon je zatražio ostavku ministarke Knajsel jer je pozvala Putina na svoju svadbu, ne uvažavajući objašnjenje da je svadba privatna stvar i da će Putin na njoj biti privatno.
 
"Tiranin nije nikada privatan", poručio je. Rekao je da austrijsku vladu u EU posmatraju kao produženu ruku ruskog režima u Uniji i da ministarka pozivom šefu ruske države ugrožava reputaciju zemlje.
 
"Ministarka Knajsel snosi odgovornost za to i, kako bi izbegla štetu po Austriju, treba smesta da podnese ostavu. Ako to ne učini dobrovoljno, kancelar Sebastijan Kurc bi trebalo još danas da predloži njenu smenu predsedniku Austrije", zatražio je Rejmon. Ukazao je da je Knajsel ministarka spoljnih poslova zemlje koja aktuelno predsedava EU, a da je Unija uvela sankcije Rusiji zbog Putinove politike agresije.
 
Kritika je došla i iz Ukrajine, gde je predsedavajuća spoljnopolitičkog odbora parlamenta Hana Hopko na Tviteru napisala da Austrija od danas ne može biti više posrednik u Ukrajini.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Austrije poručilo je da se radi o privatnom slavlju i ličnoj poseti, na osnovu koje se ne menja spoljnopolitičko pozicioniranje Austrije.
  • rodoljub

    17.08.2018 09:15
    pametna zena
    Pametna zena. Nije rusofob i ne podleze pritiscima fasisoidnih rusofoba zapada .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet