Nisu dobili državljanstvo jer su odbili da se rukuju sa osobom suprotnog pola

Bračni par muslimana nije dobio švajcarsko državljanstvo u švajcarskom gradu Lozani, jer su odbili da se rukuju sa pripadnicima suprotnog pola.
Nisu dobili državljanstvo jer su odbili da se rukuju sa osobom suprotnog pola
Foto: Pixabay
Gradonačelnik Lozane Gregor Žino izjavio je da paru nije odboren zahtev za državljanstvo, jer nisu poštovali ravnopravnost polova.
 
Prema njegovim rečima, komisija je pre nekoliko meseci razgovarala sa parom kako bi utvrdili da li ispunjavaju kriterijume za državljanstvo, ali je sada saopšteno da nisu zadovoljili uslove.
 
Žino je odbio da govori o nacionalnosti para ili o drugim detaljima, ali je naglasio da se nisu rukovali sa ljudima suprotnog pola. On je istakao da su oni veoma teško odgovarali na pitanja koja im je postavljala osoba drugog pola.
 
Zamenik gradonačelnika Lozane Pjer-Antoan Ildbran izrazio je zadovoljstvo odlukom da se paru ne odobri državljanstvo.
 
"Ustav i ravnopravnost između muškaraca i žena ispred su predrasuda", dodao je Ildbran. 
 
Par ima rok od 30 dana da se žali na odluku.
  • Nemanja

    19.08.2018 13:57
    @Terješkova

    Razumem zašto ti se ne sviđa. Zamisli da smo mi ovde primenjivali stroge civilizacijske norme prilikom prijema migranata iz regiona, koliko vas bi ostalo u svojim pećinama.
  • Terješkova

    19.08.2018 10:51
    Od ovih dvoličnjaka mi se s*re....čuj nisu dobili državljanstvo zato što se nisu rukovali sa osobama suprotnog pola...
  • kuci!

    19.08.2018 08:16
    dodjes, pa teras po svome... ne moze. lepo na prvi avion i kuci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.