Odložena odluka o izručenju Todorića

Sud u Londonu odložio je donošenje odluke o izručenju bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj do 15. oktobra.
Iako se spekulisalo da se Todorić neće pojaviti na sudu, on je to ipak učinio, u pratnji svojih advokata, među kojima je bila i Čeri Bler, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.
 
Na zahtev Todorićevih advokata londonski sud je danas odobrio odlaganje potvrđivanja njegovog izručenje Hrvatskoj do 15. oktobra. Advokati tako imaju više od mesec dana za pripremu novog ročišta na kojem će odbrana predstaviti nove dokaze.
 
Bivši vlasnik Agrokora je pobegao iz Hrvatske nakon što mu je vlast posebnim zakonom oduzela pravo raspolaganja imovinom i proglasila ga odgovornim za finansijske malverzacije. Nakon bekstva, za njim je zvanični Zagreb raspisao crvenu međunarodnu poternicu Interpola i evropski nalog za hapšenje.
 
Sud u Londonu je krajem aprila ove godine odlučio da Todorić bude izručen Hrvatskoj.
  • Nikola

    07.09.2018 08:33
    Jedina šansa
    Jedina šansa mu je ako je engleski špijun, Inače lepo su Merkelova i Putin rekli da Hrvatska Vlada više ne daje pare Agrokoru a oni baš ih briga i vidite kako su prošli. Kada bi samo našoj Vladi zabranili da daje pare tajkunima ista situacija bi se desila. Bilo bi 10-ak Agrokora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.