Gradonačelnik Londona traži drugi referendum o Bregzitu

Londonski gradonačelnik Sadik Kan pozvao je na održavanje drugog referenduma o Bregzitu, upozorivši da je Velika Britanija u opasnosti da iz Evropske unije izađe bez postignutog dogovora.
U kolumni za list Obzerver, Kan je rekao da vreme "brzo ističe" dok vlada premijerke Tereze Mej izgleda "nepripremljeno i nedoraslo situaciji".
 
Nepostizanje dogovora s Briselom, ili loš dogovor, mogli bi da rezultiraju gubitkom 500.000 radnih mesta, bolnicama s premalo osoblja, nanetom štetom poslovima, a policija bi morala da se pripremi na građanske nerede, upozorio je.
 
"Ne verujem da Mej ima mandat da tako očito može da se kocka s ekonomijom i ljudskim životima", rekao je Kan, član opozicione Laburističke stranke, koja je za ostanak u EU.
 
Kan nema direktnu ulogu u procesu za Bregzit, ali je vrlo uticajan među političarima. On je rekao da bi Britanci trebalo da imaju mogućnost da glasaju o svakom dogovoru ili da glasaju o ostanku u EU.
 
Velika Britanija trebalo bi da napusti EU 29. marta, ali se Mej bori za to da dođe do dogovora koji odgovara Briselu i njenoj Konzervativnoj stranci.
 
"Vreme je da se to ključno pitanje uzme iz ruku političara i vrati narodu", napisao je Kan.
  • Dejan

    16.09.2018 17:54
    Sadiki se najvise plasi da ce Britanija konacno moci da kontrolise svoje granice pa nece vise moci njegovi zemljaci iz azije da je preplave kako je vec uradjeno u Londonu. To je jedini razlog zasto je on gradonacelnik,beli Englezi se masovno iseljavaju iz rupcage koja je postao London.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.