Kolumbija i dalje glavni proizvođač kokaina na svetu

Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina na svetu sa rekordnim povećanjem plantaža koke i potencijala za proizvodnju ove droge 2017. godine, navela je Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).
Kolumbija i dalje glavni proizvođač kokaina na svetu
Foto: Pixabay
Nelegalno gajenje listova koke poraslo je za 17 odsto na 171.000 hektara, a kapacitet za proizvodnju kokaina porastao je za 31 odsto u odnosu na 2016. godinu na 1.378 tona, što je najviše registrovano od kada je počelo vođenje podataka, navela je ta organizacija u svom godišnjem izveštaju.
 
Najviše pogođen deo Kolumbije je departman Narinjo na jugozapadu koji se graniči s Ekvadorom na obali Pacifika. Bande narko dilera i grupe koje su se odvojile od bivših Fark gerilaca bore se za kontrolu nad tom strateškom zonom za izvoz kokaina ka SAD.
 
Kolumbija je prva zemlja po gajenju koke i proizvodnje kokaina ispred Perua (43.900 hektara) i Bolivije (24.500 hektara), prema navodima UN.
  • Kaćanka

    20.09.2018 07:54
    Bilo bi zanimljivije čuti ko je najveći potrošač medju malima!!
  • Неба

    20.09.2018 07:24
    ...
    Дивна земља. Дивни људи..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.