VIDEO: Rumuni dobili kompleks multimedijalnih fontana, nisu svi građani oduševljeni

Na centralnom Trgu unije u Bukureštu u četvrtak su svečano puštene u rad nove fontane koje su naišle na kritike dela javnosti koji ih ocenjuje kao preskupe, piše BIRN.
Mermerne fontane na Trgu unije otvorene su u četvrtak uz multimedijalni spektakl i koncert Simfonijskog orkestra Bukurešta, nakon višemesečnog renoviranja koje je koštalo sedam miliona evra.
 
Kompleks se sastoji od 44 fontane u krugu od 1,4 kilometara, i gradske vlasti glavnog grada Rumunije tvrde da je to najveći kompleks fontana u Jugoistočnoj Evropi.
 
Na fontanama će svakog vikenda biti izvođene multimedijalne predstave, dokle god vremenski uslovi to dozvoljavaju. Na južnoj, severnoj, južnoj i istočnoj strani trga postavljeni su tzv. "vodeni zidovi" na kojima će se odvijati video i laserske projekcije.
 
Projekat je, međutim, naišao na oštre kritike dela javnosti, a grupa građana okupila se na svečanom otvaranju u četvrtak uveče kako bi izrazila protest zbog toga što je novac uložen u nove fontane umesto u škole i bolnice.
 
  • Xyz

    24.09.2018 05:42
    Apsolutna sličnost sa Srbijom
    Iz iste paklene kuhinje su svi političari.
    Senke nad Balkanom


  • Xyz

    23.09.2018 16:16
    Zasto
    I oni imaju slicne kao i mi i Bg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet