FOTO: Astronaut uslikao peti supertajfun

Peti supertajfun od početka godine formiran je u zapadnim delovima Pacifika.
Astronaut koji je fotografije napravio Aleksandar Gerst objavio ih je na svom profilu na Tviteru opisujući oluju kao "da je neko izvukao veliki čep iz naše planete".
 
"Gledamo u još jednu veliku oluju. Tajfun pete kategorije Trami je nezaustavljiv i uputio se ka Japanu i Tajvanu. Budite sigurni vi dole", napisao je astronaut na svom profilu.
 
Trenutne prognoze kažu kako će tajfun pogoditi severni i centralni Tajvan, kao i japansko ostrvo Rjukju. S druge strane, meteorolog CNN-a Tom Sejter kaže da se oluja smirila, ali da meteorolozi čekaju kojim putem će proći.
 
Oluja i dalje nosi vetrove od oko 140 kilometara na sat, a Sejter je rekao da je ona za sada veoma nepredvidiva.
 
Očekuje se da oluja izgubi na snazi pre udara u južnom Japanu za četiri dana, ukoliko nastavi svoju dosadašnju putanju. Ali, čak iako izgubi na snazi, dostići će četvrtu kategoriju oluje, što bi moglo da prouzrokuje poplave i klizišta.
 
Trami dolazi za petama supertajfunu Mangkut, koji je pogodio Filipine pre dve nedelje, kada je poginulo više desetina ljudi.
 
  • Profa

    26.09.2018 20:30
    a Zemlja nije ravna?
    Kako sad Zemlja okrugla? Opet neki PS neke montaze? Gde su ravnozemljasi da nam ukazu na ovaj propust?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.