Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo novinara Kuciaka

Slovačka policija uhapsila je osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kuciaka i njegove verenice u februaru ove godine.
Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo novinara Kuciaka
Foto: Pixabay
Pozivajući se na policijske izvore, mediji su izvestili da policija pretražuje objekte na jugu zemlje.
 
Kuciak, koji je pisao o političkoj korupciji u Slovačkoj, nađen je mrtav sa svojom verenicom Martinom Kušnirovom u njihovom domu kraj Bratislave. Oboje su imali 27 godina.
 
Ubistvo je šokiralo naciju i pojačalo ogorčenost zbog korupcije, te izazvalo najveće ulične proteste u zemlji od završetka komunističke vladavine 1989.
 
Pritisak je doveo do odlaska premijera Roberta Fica i njegovog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka.
 
Kuciak je, između ostalog, istraživao slučaj prevare u koji je upleten poslovni čovek s političkim vezama. Takođe je istraživao veze italijanske mafije s poslovnim ljudima u Slovačkoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet