Papa Franja proglasio sedam svetaca

Papa Franja kanonizovao je na misnom slavlju na Trgu sv. Petra u Vatikanu ubijenog salvadorskog nadbiskupa Oskara Romera i italijanskog papu Pavla VI.
Papa je izgovorio tradicionalnu rečenicu za kanonizaciju pred desetinama hiljada jernika, među kojima su bili i brojni Salvadorci.
 
Proglašavamo i imenujemo svetima blaženog Pavla VI, Oskara Arnulfa Romera Galdameza, rekao je Papa na latinskom. Više od 60.000 osoba okupilo se ispred bazilike svetog Petra čije je pročelje ukrašeno portretima tih sedam novih svetaca.
 
Papa Franja, koji je tokom ceremonije nosio pojas od belog užeta zamrljan krvlju monsinjora Romera te liturgijsko ruho Pavla VI, proglasio je svetima i dvojicu italijanskih sveštenika te dve utemeljivačice verskih redova, Nemicu i Špankinju. Svi oni pomagali su siromašnima.
 
Kanonizovan je i Nuncio Sulpricio koji je preminuo sa 19 godina početkom 19. veka. Sulprico, italijansko siroče koje je prihvatilo život u patnji, beatificirao je papa Pavao VI.
  • Kolega delegat

    15.10.2018 07:57
    A Alojzije Stepinca?
  • Milovan Arkog

    15.10.2018 06:44
    Ilirska 23, Novi Sad
    Koja sprdacina boze dragi da nisu bili po Africi pedofili? Sta radis sa takima? samo ih posalju u vietnam i okolo i nastave pedofiliju kad se budu kaznjavali kao i svi ostali onda cu da postujem crkvu do tada sram da vas bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.