Audi kažnjen sa 800 miliona evra zbog emisije gasova

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi, koji posluje u okviru Folksvagen grupe, saopštio je danas da je kažnjen sa 800 miliona evra zbog kršenja propisa vezanih za visokozagađujuće šestocilindrične i osmocilindrične dizel motore.
 Audi kažnjen sa 800 miliona evra zbog emisije gasova
Foto: Pixabay
"Imajući u vidu ove značajne stavke, Audi grupa će bitno smanjiti glavne finansijske pokazatelje poslovanja koji su prognozirani za fiskalnu 2018 godinu", naveo je Audi u saopštenju, a prenosi Rojters. Folksvagen je takođe upozorio da će i njegova zarada biti pogođena.
 
Audi prihvata novčanu kaznu i neće se žaliti na nju, saopštila je kompanija. Time je praktično poručila da priznaje odgovornost za odstupanja od regulatornih zahteva vezanih za emisiju gasova.
 
Ranije ovog meseca, Folksvagen je raskinuo ugovor o radu glavnom izvršnom direktoru Audija, Rupertu Štadleru, koji se nalazi pod istragom zbog sumnje da je umešan u varanje sa emisijama izduvnih gasova. Izvršni direktor prodaje Bram Šot postavljen je za privremenog generalnog direktora Audija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet