VIDEO: Napad u školi na Krimu, najmanje 18 mrtvih

Eksploziju u Poilitehničkoj školi u Kerču na Krimu, u kojoj je poginulo najmanje 18 osoba, a povređeno oko 50, izazvala je ručno napravljena eksplozivna naprava, izjavio je prvi zamenik direktora Nacionalne garde Rusije Sergej Melikov.
Osumnjičeni, koji je identifikovan kao student, ubio se nakon napada.
 
"Uzrok eksplozije je ručno napravljena eksplozivna naprava", rekao je Melikov.
 
Dekanka Politehničke škole Olga Grebenjikova izjavila je da je napadač s puškom upao u školu, aktivirao eksplozivnu napravu i počeo da puca u svakog koga je video, nakon čega je pucao u sebe. Kako je rekla, tela stradalih učenika se nalaze svuda u školi, a među ubijenima je i osoblje škole.
 
Eksploziju je izazvala bomba sa metalnim predmetima postavljena u kafeteriji, saopštio je Ruski istraživački komitet. Većina žrtava su tinejdžeri, naveo je Komitet.
 
Kako su Rojtersu rekli očevici, đaci i deca iz obližnjeg vrtića su evakuisani nakon eksplozije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.