Francuska uvodi obaveznu registraciju bicikala

Francuski biciklisti uskoro će morati da registruju svoje bicikle prilikom kupovine čime francuske vlasti žele da povećaju korišćenje bicikala i smanje krađe.
Francuska uvodi obaveznu registraciju bicikala
Foto: Pixabay
Taj predlog francuska vlada će predstaviti do kraja godine, a očekuje se da će stupiti na snagu 2020. godine.
 
Svi koji odluče da kupe bicikl takođe bi trebalo da dobiju podsticaje koji su slični onima koji se daju radnicima za korišćenje javnog prevoza (putne troškove).
 
Prema statističkim podacima, dosad je manje od dva odsto Francuza koristilo bicikl kao provozno sredstvo do posla. Većina njih, više od 70 odsto koristi se automobilom, 13 odsto javnim prevozom, dok su 4,5 odsto pešaci.
 
Procenjuje se da u Francuskoj ima 21 milion bicikala, a gotovo 1.100 njih bude ukradeno svakog dana.
  • Capriolo

    02.01.2019 17:16
    Biciklista
    E da se Srbi sloze da nevoze bicikle da vidim koju biciklu imaju da registruju bolje neka poskupe cigare da jedna paklica kosta 1000 din
  • Biciklista

    21.10.2018 19:05
    Sad kad se naši dosete
  • Bajker

    21.10.2018 10:16
    I uvesti obavezno polaganje vozackog ispita za bicikliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet