VIDEO: Voz iskliznuo iz šina na Tajvanu, 22 mrtvih

U izletanju voza sa šina na severoistoku Tajvana danas su poginule 22 osobe, a 171 je povređena, saopštile su vlasti novi bilans.
Ekspresni voz Pujuma prevozio je 366 putnika od predgrađa glavnog grada Tajpeja ka gradu Tajtungu na jugoistoku zemlje, a sa šina je izleteo nedugo posle polaska, kod Luodonga, saopštila je vlada Tajvana.
 
Za sada nije poznat uzrok nesreće, prenosi Asošiejted pres. Ministarstvo odbrane Tajvana navelo je da se voz prevrnuo, a da su neki putnici odmah preminuli od zadobijenih povreda.
 
Na slikama s mesta nesreće vidi se osam vagona, od kojih je pet prevrnuto. Za sada nije poznato koliko bi još ljudi moglo da bude zarobljeno u vozu, a u spasilačkoj akciji učestvuju vojnici i vatrogasci.
 
Vozovi Pujuma saobraćaju od 2013. godine i mogu da ide brzinom do 150 kilometara na čas.
 
Voz koji je danas izleteo sa šina star je šest godina, a poslednja kontrola i remont izvedeni su 2017. godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet