Rusija protestovala zbog legalizacije kanabisa u Kanadi

Rusija je u ponedeljak osudila legalizaciju kanabisa u Kanadi kao "neprihvatljivu" i "licemernu" odluku koja će "sigurno izazvati značajno povećanje prometa (kanabisa) ka drugim državama".
Rusija protestovala zbog legalizacije kanabisa u Kanadi
Foto: Pixabay
"Smatramo da je taj zakon u suprotnosti s međunarodnom kontrolom droge", ocenilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u saopštenju koje je prenela njena ambasada u Otavi.
 
Po Rusiji, vlada Džastina Trudoa je "prekršila" Jedinstvenu konvenciju o opojnim drogama iz 1961. godine, Bečku konvenciju o pravu međunarodnih ugovora iz 1969. godine, Konvenciju o psihotropnim supstancama iz 1971. i Konvenciju protiv nezakonitog prometa narkotika iz 1988. godine.
 
"Svesno torpedujući međunarodni režim kontrole narkotika, kanadska vlada je stvorila najveće tržište droge u svetu, koje će, uprkos svim izjavama i predloženim merama za sprečavanje izvoza kanabisa preko državnih granica, sigurno izazvati značajno povećanje prometa u drugim državama, uključujući i one koje strogo poštuju duh i slovo konvencija", ukazalo je rusko ministarstvo. 
 
Ruska vlada je upozorila da će "Rusija i druge zemlje verovatno doneti dodatne mere za sprečavanje mogućih pokušaja krijumčarenja kanabisa i njegovih derivata iz Kanade". 
 
Kanada je 17. oktobra postala druga zemlja na svetu koja je legalizovala posedovanje i korišćenje kanabisa u "rekreativne svrhe". 
 
Moskva i Otava imaju loše međusobne odnose od ruske aneksije Krima 2014. godine i od potonjeg izbijanja krvavog sukoba u istočnoj Ukrajini s pro-ruskim separatistima koje, po tvrdnjama Zapada, naoružava Rusija.
  • oj Драганe

    23.10.2018 12:08
    zato su ga i sahranili u dvoristu, da mu ne uriniraju po grobu, toliko je dobar biJo
  • Драган

    23.10.2018 09:03
    а лепо
    А лепо је рекао Слоба још 2000 да ће нама владати педери и наркомани.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet