Fifa kaznila FSS zbog uvredljivog ponašanja srpskih navijača

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je Fudbalski savez Srbije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici sa Kostarikom na Svetskom prvenstvu.
Kako se navodi, FSS je kažnjen zbog "uvredljive zastave i političkih poruka", koje su navijači istakli tokom utakmice sa Kostarikom prošle nedelje.
 
Takođe, sa 10.000 franaka kažnjen je i Fudbalski savez Meksika, čiji su navijači vređali golmana nemačke reprezentacije Manuela Nojera i uzvikivali homofobične parole. Fifa je saopštila da je primetila napore meksičkog saveza da ubedi navijače da prestanu sa skandiranjem. FS Meksika je upozoren i suočava se sa dodatnim kaznama za slične incidente na Mundijalu u Rusiji.
 
Na utakmicama Svetskog prvenstva Fifa je angažovala eksperte koji prate da li ima diskriminacije na terenu i tribinama.
  • Miroslav

    21.06.2018 19:49
    sudija
    Sad su nam dali Brihta iz Nemacke da sudi protiv Svajcaraca to kao kad bi Crnoograc sudio nama....
  • fokan

    21.06.2018 10:59
    Smisao
    Ako neko ne daj bože prođe u 2 krug (čitaj Srbija ili Mexico) ima da leti ko s kruške kući zbog neprimerenog ponašanja navijača...
  • Мунгос

    21.06.2018 10:50
    Превише сте радознали, а све је тако једноставно:
    Ко има поверење у Фифу, знаће да је казна била правилна реакција на фашистичке и националистичке испаде противника светског мира и либералне демократије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.