SP 2018: Nemci ispali sa Mundijala, Švedska i Meksiko u osmini finala

Fudbaleri Švedske i Meksika plasirali su se iz Grupe F u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.
Šveđani su slavili protiv Meksika sa 3:0, dok je Južna Koreja iznenadila Nemce i savladala ih sa 2:0. Ovo je prvi put posle 80 godina da "Panceri" ne prolaze grupnu fazu na Mundijalu.
 
Švedska i Meksiko će u osmini finala igrati protiv najbolje plasiranih ekipa u grupi E u kojoj se za prolaz bore Švajcarska, Brazil i Srbija.
 
Golove za Šveđane su postigli Augustinson u 50. minutu, precizan sa bele tačke u 62. minutu bio Grankvist, a konačan rezultat postavio je Alvares koji je u 74. minutu igre zatresao sopstvenu mrežu.
 
"Vikinzi" su nadigrali Meksiko, bili su agresivniji od početka, ali su svoje prilike imali i "Sombrerosi". U prvom poluvremenu najviše pažnje izazvala je odluka sudije Pitane da ne svira penal nakon što je Čičarito igrao rukom u svom šesnaestercu.
 
Drugo poluvreme krenulo je znatno bolje po ekipu Jana Andersona. Augustinson je zatresao mrežu stadiona u Jekaterinburgu i posle toga Šveđani potpuno preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Meksikanci su bili bez prilike, a Šveđani su golovima samo potvrdili bolju igru.
 
 
 Foto: Ryan Pierse/Getty Images
 
"Azijski tigrovi" su golovima Kima i Sona u nadoknadi vremena obradovali navijače Južne Koreje, ali su doneli i veliku radost Meksiku. Tim Joakima Leva je napadao, a golman Južne Koreje je u tim prilikama dobro intervenisao.
 
Kada se već čekalo da se još jednom potvrdi teza Garija Linekera da je "fudbal igra u kojoj 22 odrasla muškarca trče za loptom i na kraju uvek pobede Nemci", ekipa Šina Taa Jonga je iznenadila sve navijače u Kazanj areni. "Panceri" su krenuli da prave veliki pritisak na gol Korejaca, ali su samo jednim napadom u 93. minutu reprezentativci Južne Koreje preokrenuli ceo tok meča i srušili nade Nemaca. 
 
Utakmica je produžavana, Nemcima su bila potrebna dva gola za prolazak u narednu rundu takmičenja. Manuel Nojer je bio daleko od svog gola, pravi grešku koju koristi Son i u 96. minutu meča postavlja konačan rezultat kojim aktuelnog svetskog prvaka izbacuje sa prvenstva. 
 
Ovim porazom Nemačka je poslednja u grupi, ali to neće promeniti status Joakima Leva koji ostaje na klupi reprezentacije. 
 
  • Gorki

    27.06.2018 18:32
    Felix brat Brych
    U stvari, samo mi je zbog onog (ne)penala drago što je nemačka ispala. Karma, ovo, ono... :))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.