SP 2018: Japanci u osmini finala zbog manje žutih kartona

Reprezentacije Kolumbije i Japana kvalifikovale su se iz grupe H u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.
Kolumbija je golom Mine u 74. minutu savladala Senegal, dok je Japan poražen od Poljske rezultatom 1:0, ali je i pored toga, zahvaljujući fer-pleju, prošao u narednu rundu takmičenja. 
 
Kolumbija i Japan će se sastati sa najboljim ekipama iz Grupe G, gde su prolaz već osigurale Engleska i Belgija, ali je nepoznato na kojim pozicijama će otići u osminu finala. 
 
Po prvi put u istoriji Mundijala dogodilo se da neka ekipa prođe u narednu rundu takmičenja zahvaljujući tome što je imala manje žutih kartona od nekog drugog tima u grupi. Ipak, i pored poraza, Japan je bio bolji rival od Poljske. Imali su svoje prilike, ali činjenicu da su one ostale neiskorištene kaznila je Poljska posle jednog centaršuta i gola Bendareka u 60. minutu.
 
Kolumbijci su veći deo meča igrali bez jednog od najboljih igrača u timu - Hamesa Rodrigeza koji je zbog povrede napustio meč. Radost "Kafeterosima" je doneo štoper Barse Jeri Mina, koji je zatresao gol Senegala u 74. minutu, čime je pomogao i "Samurajima" da prođu grupu.
 
Dilema sa kim će igrati Kolumbija i Japan će se rešiti večeras od 20 časova kada će se Engleska i Belgija sastati u derbiju grupe G. Obe ekipe imaju jednak broj bodova, istu gol razliku, pa bi u slučaju remija, o prvom mestu u grupi mogao da odlučuje fer-plej.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.