Đoković nakon preokreta u osmini finala Vimbldona

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je večeras pobedio Britanca Kajla Edmunda sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.
Đoković je do četvrte pobede nad Edmundom u njihovom petom međusobnom duelu stigao posle dva sata i 56 minuta igre. 
 
Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis na početku meča, a prvi do brejka stigao je Edmund u sedmom gemu. Đoković je u narednom imao brejk loptu i priliku da odmah uzvrati, ali je nije iskoristio, pa je Britanac poveo sa 1:0 u setovima.
 
I u drugom setu je viđen samo jedan brejk, ali ga ovog puta napravio Đoković. On je u osmom gemu oduzeo servis Edmundu, a u narednom ga je potvrdio za 1:1. Đoković je odlično počeo treći set, napravio je brejk u prvom gemu, a dobru igru u tom delu meča potvrdio je novim brejkom, u sedmom gemu.
 
Nekada prvi teniser sveta je u sedmom gemu četvrtog seta propustio četiri brejk lopte, ali to ga nije poremetilo, baš kao ni velika greška sudija u tom gemu. Ono što mu nije tada pošlo za rukom jeste u devetom gemu kada je uspeo da oduzme servis Edmundu.  
 
Protivnik Đokovića u osmini finala biće Rus Karen Hačanov, koji je ranije danas slavio protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa. Biće to prvi međusobni duel Đokovića i Hačanova.
  • Zivan

    07.07.2018 22:02
    Odavno Đoković nije igrao tako dobro, najbolji meč od povratka na teren.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.