SP 2018: Francuska prvi finalista, "trikolori" bolji od Belgije

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je večeras sa 1:0 pobedila Belgiju.
Jedini gol postigao je Samjuel Umtiti u 51. minutu.
 
Belgija je na početku imala više loptu, ali je prva zapretila Francuska u 13. minutu, kada je u naletu bio Kilijan Mbape posle dodavanja Pola Pogbe, ali je golman Tibo Kurtoa sprečio priliku za protivnika.
 
U 16. minutu Belgija je imala šansu preko Edena Azara, koji je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije posle loše reakcije odbrane Francuske, Azar je pokušao glavom, a u poslednjem trenutku Rafael Varan je glavom zahvatio loptu i prebacio je preko prečke. Golman Francuske Ugo Ljoris istakao se u 22. minutu, kada je odbranio udarac Tobija Aldervejrelda.
 
Belgija je imala nešto više loptu, ali je Francuska bila opasna kada je kretala u napad. U 31. minutu šansu je imao Olivije Žiru, na dodavanje Mbapea. "Trikolori" su se oslobodili pritiska, u šansi je bio i Antoan Grizman, a odličnu priliku propustio je Benžamen Pavar u 40. minutu. Mbape je dobro dodao do Pavara u šesnaeterac, on je iskosa sa desne strane šutirao u dalji ugao, ali je Kurtoa dobro odbranio.
 
U poslednjem minutu prvog dela Kevin de Brujne dodao je loptu do Romelua Lukakua, ali on nije dobro reagovao pa su ekipe izjednačene otišle na poluvreme.
 
Francuska je povela u 51. minutu. Grizman je izveo korner na prvu stativu, Umtiti je bio viši u skoku od Maruana Felainija, a lopta je zakačila belgijskog igrača i otišla u mrežu. U 56. minutu Mbape je bio u centru pažnje, kada je petom dodao loptu do Žirua, ali je golman Belgije bio siguran.
 
Dris Mertens je u belgijskom timu zamenio Musu Dembelea, i imao je dva dobra dodavanja, ka De Brujneu i Felainiju, ali su oni bili neprecizni. U 68. minutu dobru akciju izveli su Mbape i Grizman, koji je na ivici šesnaesterca dodao loptu Žiruu, a fudbaler Čelsija je loše šutirao i poslao loptu preko gola. 
 
Posle toga Belgija je pojačala napade, a u 82. minutu kombinovali su Azar i Lukaku, jedan francuski igrač odbio je loptu, na nju je natrčao Aleks Vicel i snažno šutirao, a Ljoris je odbranio. U trećem minutu nadoknade vremena pokušao je Grizman, a lako je odbranio Kurtoa. Tri minuta kasnije u dobroj šansi bio je i Korenten Toliso, a ponovo se istakao belgijski golman. To je bila poslednja prilika na utakmici, pa je Francuska izborila plasman u finale. 
 
U drugom polufinalu u sredu od 20 časova u Moskvi igraju Engleska i Hrvatska.
  • brane

    11.07.2018 01:31
    Bravo Francuska .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).