Prekinuto polufinale između Đokovića i Nadala, nastavak danas u 14h

Polufinalni meč Vimbldona između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala prekinut je sinoć posle trećeg seta, zbog policijskog časa, odnosno zakona o javnom redu i miru u Londonu.
Meč je prekinut pri vođstvu Đokovića od 6:4, 3:6 i 7:6.
 
Organizatori su odlučili da meč bude nastavljen danas u 14h.
 
Đoković je odlično počeo meč pod zatvorenim krovom Centralnog terena. Od samog starta pritiskao je Nadala, da bi do brejka došao u sedmom gemu kada je poveo sa 4:3. Do kraja tog perioda igre je bez većih problema sačuvao svoj servis i došao do prednosti od 1:0.
 
U drugom setu došlo je do blagog pada u igri srpskog tenisera, a i Španac je podigao nivo igre i prvi je stigao do brejka, međutim, Đoković je odmah u narednom uzvratio istom merom. Nadal to nije mnogo poremetilo, opet je uspeo da dođe do brejka i potom sigurno privede set kraju.
 
Treći set doneo je dosta uzbuđenja, iako nije bilo brejk lopti. Obojica su često pritiskali na servis rivala, ali to nije donelo rezultata, pa je taj period igre okonačan posle taj-brejka. Đoković je taj-brejk počeo duplom greškom, ali je odmah potom napravio mini-brejk. Potom je u šestom poenu ponovo oduzeo servis, ali je Nadal još jednom uspeo da vrati mini-brejk.
 
Nadal je potom prvi došao do set lopte, koju nije iskoristio, da bi potom uspeo da napravi i mini-brejk prednosti, ali ni na svoj servis nije realizovao šansu da povede sa 2:1 u setovima. Imao je Španac još jednu šansu, ali je opet Đoković dobrim servisom ostao u setu. Đoković je posle neiskorišćene set lopte pri rezultatu 9:8, napravio mini-brejk i potom na svoj servis, nakon duge razmene udaraca, potvrdio vođstvo od 2:1 u setovima.
  • deda

    14.07.2018 13:02
    sta god uradio videlo se sinoc de je medju prva 3 pa onda pet mesta prazno pa ovi sto sem servisa drugo i nemaju, odlican tenis obojice
  • Mirka

    14.07.2018 11:10
    Kakav meč
    Vrhunski tenis je bio sinoć između njih dvojice i samo nek nastave u istom ritmu. Đoković je na korak od osvajanja Vimbldona, igra opet kao onaj stari. Ne mora ga dobiti 3:2, mada bi bilo slađe, može i 3:1 a Anderson onda nema šta tražiti u finalu.
  • Sale NS

    14.07.2018 08:32
    Beš`te!
    Majstor se vraća, koja tuga među mnogima što su silom prilika u prvih deset.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.