Đoković slomio Nadala posle više od pet sati borbe za finale Vimbldona

Novak Đoković se plasirao danas u finale Vimbldona posle pobede nad prvim reketom sveta Rafaelom Nadalom sa 3:2, posle pet sati i 15 minuta igre.
Đoković je u meču koji je trajao dva dana, a koji je obilovao preokretima i visokim kvalitetom tenisa, na kraju je slavio rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6 i 10:8.
 
Za svoj 13. gren slem trofej i četvrti u Vimbldonu Đoković će se sutra boriti protiv Južnoafrikanca Keneta Andersona koji je juče u takođe maratonskom meču pobedio Džona Iznera.
 
Najbolji srpski teniser je odigrao protiv Španca najbolji meč u poslednje dve godine. U njihovom 52. međusobnom duelu Novak je pokazao da se vratio u formu slavivši u finalu pre finala i sada je 27-25 u pobedama za srpskog asa.
 
Nakon jučerašnjeg dana, Đokoviću je danas trebalo vremena da podigne formu, u pojedinim trenucima je izgledao i apatično, ali ga je servis odlično služio. Tempo je podizao iz gema u gem, a u poslednjem je prosto eksplodirao i konačno došao do dugo očekivanog finala sa Andersonom, kojem će to biti prvi put da igra za titulu na nekom od gren slem turnira.
 
"Prolazim kroz flešbekove poslednjih 15 meseci. I kroz šta sam sve prošao da bih došao ovde, u finale. Ovo mi je jedan od najdražih mečeva koje sam ikad igrao i koji je mogao da ode na drugu stranu. Svi koji su gledali mogli su da vide da je samo nekoliko stvari odvajalo dvojicu igarača. Do poslednjeg udarca nisam znao da li ću dobiti. Zbog ovakvih mečeva živite i radite", rekao je Novak posle meča.

Finale između Đokovića i Andersona na programu je u nedelju od 15 časova.
  • Telep

    14.07.2018 18:27
    Finale
    Kad mogu samo komšije sutra da imaju finale.
  • hy

    14.07.2018 18:16
    Ko ne navija za Novaka bice uhapsen .
  • Limanac

    14.07.2018 18:06

    Sve cestitke Noletu za prikazanu igru i pobedu! Sretno u finalu!
    PS Djuka Moler prebacen hitno na kliniku "Laza Lazarevic" .Dobio nervni slom.Ukoliko sutra pobedi Nole i Hrvatska kazu da mu nema pomoci..Ocekuje se saopstenje Predsednika veceras na "Pinku".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).