Đoković ekspresno protiv Andersona do četvrte titule na Vimbldonu

Novak Đoković je danas slavio u finalu Vimbldona protiv Kevina Andersona rezultatom 3:0 i osvojio svoj četvrti trofej u Londonu.

Đoković je bio ubedljiv protiv Južnoafrikanca i slavio posle svega dva sata i 17 minuta igre, po setovima 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).

Publika je ostala razočarana jer nije mogla da vidi ni delić od "atomskog" tenisa koji su im dan ranije u "finalu pre finala" priredili Đoković i Nadal, pa je svaki Andersonov bolji potez pozdravljala gromoglasnim aplauzom, a Novakove bravure izuzetno blagim i anemičnim. Đoković je jednostavno danas bio nepogrešiv, servis koji je Kevinovo najveće oružje srpski as je s lakoćom vraćao, a u svakoj dužoj razmeni udaraca izlazio kao pobednik.

Nešto bolju igru Anderson je pokazao samo u trećem setu, pre svega zbog preciznijeg servisa, imao je čak i pet set lopti, ali to nije bilo dovoljno da ugrozi koncentraciju i trijumf nekadašnjeg broja jedan. U međusobnim duelima dva tenisera sada Đoković vodi sa 6:1, od toga je tri pobede zabeležio upravo u Vimbldonu.

- Prvi put u mom životu neko viče tata, tata, pa je ovo neverovatan osećaj za mene, da ponovo podignem ovaj trofej. Ne mogu opisati koliko sam emotivan zbog svega. Ipak, pre svega čestitam Kevinu na onom što je uradio u Vimbldonu, možda nije igrao najbolje u prva dva seta, ali je u trećem pokazao pravu snagu. S druge strane, veoma sam zahvalan svom timu koji je bio uz mene u teškim trenucima, mnogi su sumnjali u moj povratak i ne postoji bolje mesto za to od Vimbldona - rekao je Đoković posle trijumfa.

Ovo je 13. gren slem titula našeg najboljeg tenisera i osamio se na četvrtom mestu večne liste iza Federera (20), Nadala (17) i Samprasa (14). Od ponedeljka će znatno napredovati na ATP listi, tačnije sa dvadesetprvog do desetog mesta. S druge strane, Anderson, kojem je ovo bilo drugo neuspešno finale nekog gren slem turnira, zabeležiće najbolji plasman u karijeri i biti peti na svetu.

Novakova pobeda je značajna jer je njom konačno prekinuo loš period koji je imao u poslednjih godinu i po dana. Podsetimo, poslednju titulu osvojio je na turniru u Istbornu pre godinu dana, a poslednji gren slem u Parizu pre više od dve godine.

Za trijumf u Londonu srpski teniser će dobiti ček na više od dva i po miliona evra.

  • Inspektor Višekruna

    16.07.2018 16:09
    Autošovinizam
    Nije li i Đoković autošovinista, navijao je za hrvatsku reprezentaciju?
  • Domaci autosovinista

    16.07.2018 14:07
    @Posmatrač
    "Na veliku žalost domaćih autošovinista:
    a) Đoković : Anderson 3:0
    b) Francuska : Hrvatska 4:2 "

    Priznaj domaci patriJoto da ti je drago sto je Hrvatska igrala u finalu Mundijala .
  • Posmatrač

    16.07.2018 06:52
    Na veliku žalost domaćih autošovinista:
    a) Đoković : Anderson 3:0
    b) Francuska : Hrvatska 4:2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.