Francuska po drugi put prvak sveta u fudbalu

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je Hrvatsku sa 4:2, u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji na stadionu Lužnjiki u Moskvi.
Francuska je povela u 18. minutu autogolom Marija Mandžukića, a izjednačio je Ivan Perišić u 28. minutu. Francuska je ponovo povela u 38. minutu pogotokom Antoana Grizmana iz jedanaesterca, a dva gola prednosti doneo je Pol Pogba u 59. minutu.
 
Četvrti gol za Francusku postigao je Kilijan Mbape u 65. minutu, a četiri minuta kasnije Mandžukić je postavio konačan rezultat.
 
Francuska je tako drugi put u istoriji postala prvak sveta, nakon 1998. godine.
 
Francuska je prva ekipa koja postigla četiri gola u finalu Svetskog prvenstva, od Brazila 1970. godine.
 
Hrvatska je prvi put igrala u finalu Svetskog prvenstva i ovo joj je najveći uspeh u istoriji.
  • Dule

    16.07.2018 15:25
    Onaj osecaj kad tvoj narod pljuje finalistu svetskog prvenstva u fudbalu...
  • Програмер

    16.07.2018 14:50
    Ја сам само рекао да нисам вређао. Слажем се да би било више успеха. Као што рекох, ја сам славио уз “Игра рокен рол цела Југославија”.

    Где идеш, у Шпанију или Каталонију?
  • Buduci Spanac

    16.07.2018 14:00
    Ova dvojica koji se javljaju na repliku nek se zapitaju zasto ne priznaju uspehe hrvatskih igraca, da nisu mozda ljubomorni..Zar ne bi bilo lepse radovati se medjusobno, taman se fino nadopunjujete, HRvatska ima medalje u fudbalu rukometu a Srbija u odbojci i kosarci , (vaterpolo koliko vidim delite popola a svi igraci su iz Dalmacije i Crne Gore/Boke Kotorske) a ne ovako umanjujete najveci sportski uspeh bivse jugoslavije kao sto je FINALE SVETSKOG PRVENSTVA.
    Kada je Srbija igrala finale SP sa Amerima u kosarci pricali ste igra Srbija sa genetski modifikovanim crncima, znaci Srbija je prvak sveta, e pa po toj analogiji mozemo reci da je Hrvatska prvak sveta !
    Ili u najmanju ruku najbolji medju belcima.

    Zbog takvih mrzitelja i sredjujem papire za spaniju koja je junacka zemlja sa istorijom oslobadjanja od muslimana, ima svoje junake,heroje, imaju temperament,veseli su , i dominiraju u svim sportovima FURIJA , jer vidim da vi balkanci nemate perspektivu,odricete se uspeha koje mozete smatrati svojima, pa to samo lud covek radi! Na moju zalost jer sam se radovao pozitivnim crtama moga naroda, ali ovakvu zavist i mrznju rusi sada sliku meni o mom narodu i zato vozdra.Odlazim iz ove drzave zajedno sa porodicom, nasledstvom,ustedjevinom i doktorskom diplomom stecenom bas od vasih para, pa se zamislite malo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).