UEFA kaznila Zvezdu zbog propusta u organizaciji i navijača

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu sa dve utakmice igranja na svom stadionu bez navijača, zbog propusta načinjenih tokom meča protiv Suduve.
UEFA kaznila Zvezdu zbog propusta u organizaciji i navijača
Foto: 021.rs
Crvena zvezda će bez svojih navijača na stadionu "Rajko Mitić" biti u meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, ako prođe Spartak iz Trnave ili u meču plej-ofa za Ligu Evrope, ako ispadne od Slovaka i bude igrala sa boljim iz duela Olimpija - HJK, prenosi Sport klub.
 
Crveno-beli neće moći da računaju na svoje navijače i na meču grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope, ako se plasira. Između ostalog, Beograđani su kažnjeni i sa 72.000 švajcarskih franaka.  
 
Razlozi za kaznu Crvenoj zvezdi su slaba ogranizacija na meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve, kao i ponašanje navijača na tom meču. 
 
Ponovo je sankcionisano blokiranje prolaza na tribinama, ali i navodno rasističko skandiranje pristalica Crvene zvezde, koje je prijavio posmatrač nevladine organizacije FARE, koja blisko sarađuje sa UEFA. 
 
Srpski šampion je zbog ranijih sličnih "prestupa" bio pod uslovnom kaznom UEFA, što je uticalo na novu sankciju. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.