Legende košarke u Beogradu, mlade talente podučava i čuveni Greg Popovič

U Beogradu je počeo sa radom kamp "Košarka bez granica - Evropa 2018", koji se u Evropi organizuje po 17. put.

Kamp okuplja 63 talentovanih devojčica i dečaka uzrasta do 17 godina iz 25 evropskih zemalja i održava se u sportskoj hali u Žarkovu do 18. avgusta.

Među učesnicima su čuveni košarkaški stručnjaci, treneri, bivši i sadašnji NBA igrači.

Dečacima i devojčicama će tokom četiri dana svoje znanje i iskustvo preneti legendarni trener San Antonija Greg Popovič, internacionalni skaut Filadelfije Marin Sedlaček, kondicioni trener Golden Stejta Dru Džoder, generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac i njegov asistent Predrag Stojaković, a u Beogradu su i igrači ovog tima Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (LA Klipers), Nikola Vučević (Orlando), Geri Heris (Denver), Frenk Kaminski (Šarlot), kao i bivši košarkaši Dino Rađa, Žarko Paspalj, Raša Nesterović, Dragan Tarlać, Žarko Čabarkapa, Predrag Drobnjak, Gordan Giriček, Vladimir Radmanović i mnogi drugi.

Popovič kaže da je ovakva vrsta kampa velika šansa za mlade.

"Mnogi bivši igrači i mnogi treneri su ovde i osećaju da mogu da uzvrate. Da pomognu ovim klincima. Da shvate ne samo košarku, već šta čini tim. Kako igrati nesebično, biti dobar saigrač, razviti veštine. Biće ovo nekoliko dobrih dana za njih. Oni će igrati košarku celog života, pa je važno da nauče socijalne veštine, kako da se slažu sa drugim ljudima, kako da učestvuju. To će biti tema o kojoj ćemo razgovarati s njima".

Kamp pod nazivom "Košarka bez granica" održan je prvi put 2001. godine u Trevizu kada su Vlade Divac i Toni Kukoč okupili biše saigrače iz reprezentacije i trenirali 50 dece iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Slovenije.

Više od 55 bivših polaznika kampa draftovano je do sada u NBA ili je potpisalo ugovor za neki od NBA klubova. Rekord je postavljen prošle sezone, kada su čak 24 polaznika kampa učestvovala u prvom takmičarskom danu najjače lige na svetu, uključujući i Miloša Teodosića.

  • Joka

    15.08.2018 19:10
    Bravo ljudi, koja imena svetske košarke.
  • Zakleo se bumbar

    15.08.2018 15:17
    Majstori
    Ugh koja ekipa. Iskrena podrska i sve nejbolje zelim.
  • Leta

    15.08.2018 13:12
    ++++
    Nešto najlepše i najpozitivnije što se može viseti pročitati na ovim prostorima. Ne samo što proiizvedeš kvalitetne košarkaše buduće super zvezde već i lidere , idole mladih koji razumeju besmislenost podela , zavada i ratova koji stalno nude aktuelne vlasti celog regiona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.