Hamilton pobedio u Monci

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci i na 30 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.
Hamilton je ostvario 68. pobedu u karijeri, a šestu u sezoni, i to na slavnoj stazi u Monci, u jednoj od najboljih trka u sezoni. On je osam krugova pre kraja obišao Kimija Raikonena iz Ferarija i zabeležio petu pobedu u Monci, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera.
 
Drugo mesto zauzeo je Raikonen, a treći je bio Valteri Botas iz Mercedesa, posle kazne od pet sekundi koju je dobio Maks Verstapen iz Red Bula.
 
Zbog te kazne, četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, a Verstapen je zauzeo peto mesto na kraju. Šesti je bio Roman Grožan iz Hasa, a sedmo i osmo mesto zauzeli su vozači Fors Indije Esteban Okon i Serhio Peres. Deveti je bio vozač Renoa Karlos Sainc, a bod je osvojio Lens Strol iz Vilijamsa.
 
Naredna trka na programu je 16. septembra, za Veliku nagradu Singapura. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.