Preminuo legendarni bokser Marijan Beneš

Nekadašnji šampion Evrope i jedan od najboljih boksera Jugoslavije svih vremena, Marijan Beneš, preminuo je u Banjaluci u 67. godini života.
Beneš, rođen u Beogradu, neprikosnoven je bio u tadašnjoj Jugoslaviji sa 272 pobede u karijeri, pored 16 poraza i 11 nerešenih borbi, a smatra se, pored Mate Parlova, jednim od najboljih jugoslovenskih boksera svih vremena.
 
Nakon amaterske karijere i osvojene zlatne medalje na prvenstvu Evrope u boksu 1973. godine održanom u Beogradu, prešao je u profesionalce i osvojio titulu evropskog prvaka u verziji Evropske bokserske unije (EBU) u lakoj velter kategoriji 1979. godine, kada je u Banjaluci nokautirao Francuza Žilbera Koena.
 
Beneš je imao ukupno 39 profesionalnih mečeva, od kojih je 32 pobedio (21 meč nokautom) a šest je izgubio (tri nokautom) i jedan meč je boksovao nerešeno.  
 
Posle teške povrede oka, povukao se iz boksa 1983. godine. Boksovao je još dva egzibiciona meča tokom devedesetih godina prošlog veka.
 
  • Podbarac Original

    05.09.2018 15:32
    Velika tuga
    Najveci fajter jugoslovenskog boksa svih vremena,bez mane i straha a velikog srca,covek,vitez......otisao je u legendu.vecna ti slava sampione.
  • Miša

    04.09.2018 20:15
    Otiša je vitez
    Boks sam, kao novinar, pratio četiri decenije. Marjan je plenio borbom, hrabrošću, viteštvom, dobrotom, velikim srcem. A kako je završio?! Slava ti večna ljudino, viteže, bokserčino, legendo!
  • Srbin

    04.09.2018 16:32
    Ode jos velika legenda exyu sporta
    Slava mu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.