US open: Đoković u finalu, za titulu sa Del Potrom

Novak Đoković se plasirao u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u polufinalu pobedio Japanca Keija Nišikorija u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2.
Đoković je do 15. pobede u 17. duelu s Japancem, 21. nosiocem na US openu, došao posle dva sata i 23 minuta igre.
 
U finalu u nedelju igraće protiv Argentinca Huana Martina del Potra kom je, zbog povrede desnog kolena, polufinalni meč predao prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal posle izgubljenog drugog seta.
 
Đoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejka, iskoristivši tek petu priliku. On je stečenu prednost sigurnim servisima čuvao do kraja tog perioda igre, ne dozvolivši Japancu da mu u bilo kom trenutku pripreti, pa je lako došao do prednosti od 1:0 u setovima.
 
Prvi gem drugog seta trajao je više od 10 minuta i na kraju je pripao Nišikoriju, a Đoković je u tom gemu imao pet brejk lopti, ali ih nije realizovao.
 
U narednom gemu na Đokovićev servis Japanac je prvi put, a ispostaviće se kasnije i jedini, imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, pa je srpski teniser došao do izjednačenja. Posle dva sigurna servis gema, Đoković je u petom gemu oduzeo servis protivniku i ispostavilo da mu je to bilo dovoljno da povede s 2:0 u setovima.
 
U nastavku meča igrao je na podjednako visokom nivou, a do brejka je stigao u trećem gemu. Na svojim servisima bio je siguran do kraja meča, a u sedmom gemu još jednom je napravio brejk, pa je tako izborio svoje osmo finale na US openu i priliku da u 2018. godini osvoji drugu grend slem titulu nakon slavlja na Vimbldonu.
  • Marko

    08.09.2018 09:40
    Nole kralj
    Bravo Nole
  • Yy

    08.09.2018 09:03
    lepo je to .
  • Zivan

    08.09.2018 08:15
    Novak sve bliže pravoj formi i nekadašnjim rezultatima, čestitke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.