Đoković treći put u karijeri osvojio US open

Novak Đoković osvojio je danas, treći put u karijeri, titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.
Đoković je osvojio 14. grend slem titulu i izjednačio se sa Pitom Samprasom na trećem mestu večne liste po broju najvećih titula. Ispred njega su sada samo Nadal (17) i Federer (20).
 
Meč je odigran pod krovom stadiona "Artur Eš" zbog kiše u Njujorku, a trajao je tri sata i 17 minuta.
 
Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do osmog, kada je Đoković oduzeo servis Del Potru, koji je pre toga imao prednost od 40:0. Đoković je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.
 
U prvom gemu drugog seta srpski teniser nije iskoristio dve brejk lopte, ali je to ispravio u trećem gemu, oduzeo je servis Del Potru i poveo sa 2:1. Posle toga je zadržao svoj servis i stekao dva gema prednosti, ali je zatim Argentinac popravio igru i preokrenuo na 4:3. 
 
Đoković je u tim trenucima bio ljut na Del Potrove navijače koji su glasno navijali, gestikulirao je prema njima i u više navrata ih opsovao.
 
Naredni, osmi gem trajao je čak 20 minuta, Del Potro nije iskoristio tri brejk lopte, pa je srpski igrač izjednačio na 4:4. Obojica su posle toga osvojili po dva gema na svoj servis i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:4. Drugi set, tokom kojeg su se teniseri požalili da krov prokišnjava, trajao je sat i 36 minuta.
 
Đoković je na početku trećeg seta smirio igru, ali je i iskoristio mali pad u igri Del Potra, u četvrtom gemu napravio je brejk i poveo sa 3:1. Argentinac je odmah vratio brejk, nakon nešto slabijih servisa Đokovića, i posle osvojenog gema na svoj servis izjednačio je na 3:3.
 
Srpski teniser je posle toga vraćao skoro sve servise Del Potra, igrao je sigurno, osvojio tri uzastopna gema i ostvario veliku pobedu, treći trofej na US open-u.
 
Prethodno je 2011. u finalu pobedio Španca Rafaela Nadala, a 2015. godine bio je bolji od Švajcarca Rodžera Federera.
 
Srpski teniser osvojio je 71. titulu u karijeri, a popraviće i plasman na ATP listi pa će od danas ponovo biti na trećem mestu.
 
Del Potro je do sada osvojio jednu grend slem titulu, upravo na US open 2009. godine, a ostao je na 22. titule u karijeri.
  • happy

    10.09.2018 07:06
    moja majka penzionerka je izuzetno srecna .
  • Zivan

    10.09.2018 06:36
    Bravo!
  • Salamander

    10.09.2018 06:17
    Dokaz Vere!
    Bravo Nole! Dokazuješ iz dana u dan, da se može istinom, verom, nadom, ljubavlju i bez prodavanja duše, bez politike, postići uspeh!

    Sve uz podršku onih, koji te vole. Koji ti nikada neće okrenuti ledja, naprotiv!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).