Nadal ne igra u Kini, šansa za Đokovića da se vrati na tron

Prvi teniser sveta Rafael Nadal zbog povrede je otkazao nastup na turnirima u Pekingu i Šangaju i izgubiće 1.100 bodova, što znači da Novak Đoković ima šansu da ga smeni na vrhu već posle kineske turneje.
Nadal ne igra u Kini, šansa za Đokovića da se vrati na tron
Foto: Pixabay
Đoković, trećeplasirani na ATP listi, trenutno ima 6.445 bodova, Rodžer Federer 6.900, a Nadal 7.660 kada mu se "skinu" bodovi. Pošto Đoković u Kini ništa ne brani, ukoliko osvoji oba turnira vratiće se na prvo mesto.
 
Nadal je prošle godine osvojio trofej u Pekingu, u Šangaju je igrao u finalu, ali sada je odlučio da nastavi oporavak od povrede, zbog koje je predao nedavno polufinale US opena.
 
"Žao mi je što neću biti u Kini, ali moram da oporavim koleno na pravi način. Odluku sam doneo u dogovoru sa medicinskim timom, kao što sam do sada radio", napisao je Nadal na Tviteru.
 
Turnir u Pekingu igra se od 1. do 7. oktobra, a Masters u Šangaju od 7. do 14. oktobra.
  • Bob

    19.09.2018 18:37
    Mentalni sklop pobednika
    Novak napreduje na ATP listi POBEDAMA, a ne kalkulacijama kad ce neki od rivala da slomi nogu da bi on bio bolji. Tako stalno imamo racunice sa fudbalom. Ako dobijemo grupu sa xxx i zzz onda ce nam biti lako da prodjemo u osminu ili neku cetvrtinu necega. A sta cemo tamo ako ne znamo da pobedimo jakog protivnika? Napred Novace. Ima Srbija sta da nauci od tebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.