Otvorena istraga o utakmici Zvezde i Pari Sen Žermena

U Francuskoj je otvorena preliminarna istraga zbog sumnje da je utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona bila nameštena, saznaje agencija Frans pres iz izvora bliskih tom slučaju.
Francuski list Ekipe (L'Equipe) preneo je da se sumnje izmedju ostalog odnose na "jednog srpskog rukovodioca kluba" koji je u kladionici uložio ogromnu sumu novca na poraz sopstvenog tima. Navodno je ta osoba, prema pisanju lista, uložila gotovo pet miliona evra na poraz Crvene zvezde s pet golova razlike.
 
Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su 3. oktobra na Parku prinčeva Crvenu zvezdu sa 6:1, u drugom kolu Grupe C u Ligi šampiona.
 
Drugi izvor, koji je upoznat sa aferom, naveo je da je od Uefe stiglo upozorenje da će doći do nameštanja. Kako se navodi, evropski fudbalski zvaničnici su uoči utakmice saznali da se jedan čelnik beogradskog kluba, zajedno sa saučesnicima, priprema da uloži pet miliona evra na poraz, koji bi im doneo nekoliko desetina miliona. Francuske kladionice nisu primetile da je bilo sumnjivog kladjenja.
 
"Nikakva anomalija nije registrovana na tržištu kladionica, ni u partnerskim zemljama takozvane Grupe Kopenhagena koju čine 22 zemlje pretežno iz Evropske unije, kao ni u mreži lutrije", saopštili su u francuski organi nadležni za nadgledanje igara na sreću.
 
Drugi izvor blizak toj aferi, naveo je da postoji mogućnost da je kladjenje sprovedeno u nekim "egzotičnim zemljama" u kojima je slaba kontrola, preneo je Frans pres.
 
Zvezda odbacuje navode o nameštanju
 
Crvena zvezda je odbacila optužbe i traži od Uefe i nadležnih organa u Srbiji i Francuskoj da do kraja istraže sumnje i saznaju istinu. Navode da su "današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen".
 
I Pari Sen Žermen odbacuje tvrdnje da je utakmica nameštena.
 
"Sa čudjenjem i ogorčenjem smo primili tu vest. Ni u jednom trenutku, ni od jednog člana našeg kluba nije traženo da razgovara o stvarima koje nisu strogo povezane sa organizacijom utakmice. Održali su se sastanci, posete i službeni ručkovi koji se održavaju za svaku utakmicu u Ligi šampiona", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.