Odbojkašice Srbije šampionke sveta, Tijana Bošković najbolja igračica prvenstva

Odbojkašice Srbije osvojile su titulu svetskih prvakinja.
One su u borbi za svetsko zlato savladale Italiju sa 3:2. 
 
Izabranice Zorana Terzića osvojile su svetsko zlato u Jokohami posle velike drame i meča punog preokreta. Uspele su da se vrate posle 1:2 u setovima i u petom, kada je bilo najbitnije, kapiten Maja Ognjenović i Tijana Bošković su bile na visini zadatka.
 
Prvi set naše odbojkašice izgubile su sa 21:25. Drugi set su osvojile sa ubedljivih 25:14, dok je treći set pripao italijanskim odbojkašicama 23:25. Srbija je ostala u igri osvajanjem četvrtog seta 25:19, dok je u odlučujućem petom setu rezultat bio 15:12.
 
Bronzu je osvojila reprezentacija Kine ubedljivom pobedom protiv Holandije 3:0 (25:22, 25:19, 25:14). 
 
Tijana Bošković proglašena je danas za najkorisniju igračicu Svetskog prvenstva održanog u Japanu.
 
Pored "MVP priznanja" za tu "korektorku" Srbije i zlatne medalje, Milena Rašić je proglašena za drugu najbolju "srednju blokerku" Svetskog prvenstva.
 
U najboljem timu su "korektorka" selekcije Italije Paola Egona, "libero" Monika de Djenaro, "tehničarka" Ofelija Malinova i "primačica" Mirjam Sila, kao i druga najbolja "primačica" Ču Ting i najbolja "srednja blokerka" Ni Jan iz reprezentacije Kine.
 
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević najavio je da će svečani doček zlatnih odbojkašica biti organizovan ispred Starog dvora, u ponedeljak 22. oktobra.
 
Muzički program će početi od 18 časova, kada se očekuje dolazak reprezentativki. Izlazak svetskih šampionki na čuveni balkon Skupštine grada biće oko 19 časova, prenosi BeoInfo. Svečani doček organizuje Odbojkaški savez Srbije i Grad Beograd.
  • Goran

    21.10.2018 06:21
    Direktan prenos
    Hvala RTS-u na obezbeđenom direktnom prenosu, TRS je svarno servis građana !!!
  • Danilo

    21.10.2018 00:30
    Šampioni
    Svaka rec je suvisna....Presrecan zbog vaseg uspeha
  • deda

    20.10.2018 19:51
    dobar rad saveza, strucnog tima i magija tima, svaka cast devojke sa lavljim srcem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.