Cmiljaniću i Vilotijeviću 11 godina za ubistvo u "Vanili"

Viši sud u Beogradu osudio je danas Novosađanina Vukašina Cmiljanića na devet godina zatvora zbog ubitva Tamaru Radulović u klubu "Džast vanila" 2011. godine.
Viši sud u Beogradu osudio je danas Novosađanina Vukašina Cmiljanića (22) na devet godina zatvora zbog pucnjave tokom koje je ubio Tamaru Radulović (29), u klubu "Džast vanila" na Adi Ciganliji 2011. godine.

Njegov prijatelj Filip Vilotijević (27) osuđen je na dve godine i šest meseci zbog izazivanja opšte opasnosti. Presudom su obavezani i da na ime odštete porodici ubijene devojke uplate po 500.000 dinara.

Tokom postupka sud je utvrdio da su Cmiljanić i Vilotijević te večeri došli u "Vanilu" na proslavu rođenja deteta brata pokojne devojke. Međutim, došlo je do svađe između njih i grupe mladića, a potom i do fizičkog obračuna, tokom kojeg je, kako je utvrđeno, Vilotijević izvadio pištolj i pucao u pod. Nastala je opšta tuča, a potom je i Cmiljanić izvadio pištolj i u stanju povećane emocionalne razdražljivosti ispalio hitac - nenamerno pogodivši devojku koja je od zadobijenih povreda preminula, smatra sud.

Vilotijeviću je posle presude, ukinut pritvor i pušten je da se u nastavku postupka brani sa slobode. Tužilaštvo i osuđeni imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Inače, nakon ubistva Tamare Radulović, Vilotijević i Cmiljanić su se sa lažnom dokumentacijom prebacili na Kosovo, a u bekstvu im je pomogao i sin narko-bosa Nasera Keljmendija. Pucnjava je, kako se veruje, bila nastavak obračuna između dve kriminalne grupe iz Novog Sada. Jedini Novosađanin koji je te noći pozvan na slavlje bio je Saša Lošić, koji slovi za pripadnika nekadašnje veterničke narko-grupe.

Vilotijević je novosadskoj policiji poznat već duži niz godina zbog različitih krivičnih dela u koja je bio umešan, ali je osuđen samo za jedan slučaj iznude, za šta je dobio šest meseci zatvora.

Na listi krivičnih dela za koje se sumnjičio Filip Vilotijević, u kojima mu je drugi begunac, Vukašin Cmiljanić, uglavnom bio pomagač, su teška ubistva u pokušaju, nedozvoljeno nošenje oružja, posedovanje droge, nasilničko ponašanje, iznuda i druga dela.

On je novosadskoj javnosti poznat i kao akter pucnjave ispred OŠ "Žarko Zrenjanin" u septembru 2012. godine. Tada je hicima ispaljenim iz automobila u pokretu ranjen Nemanja J. On je posle napada, u policiji dao iskaz kako je video napadača, kojeg je identifikovao kao Filipa Vilotijevića. Međutim, Nemanja J. je posle na saslušanju kod istražnog sudije promenio iskaz rekavši da ne zna ko je pucao na njega, zbog čega je javni tužilac odustao od gonjenja Vilotijevića.

Sve istrage vođene prethodnih godina protiv Vilotijevića misteriozno su prekidane. Veće za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu donelo je presudu protiv njega za krivično delo ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, počinjeno još 2006. Prethodno je prvostepeni sud ukinuo presudu i ponovo vratio na suđenje.

Filip Vilotijević je sin Kićuna koji je 1999. izrešetan u Ulici Narodnog fronta, a to ubistvo se smatra klasičnom sačekušom. Stariji Vilotijević važio je za jednog od vođa crnogorskog kriminalnog klana u Novom Sadu, a njihova porodica bila je u sukobu sa nikšićkom familijom Radulović, još 80-ih godina. Višedecenijski sukob dveju porodica navodno su nastavili sinovi i, navodno, u krvnim osvetama do sada su ubijene tri osobe.

  • nebo

    03.03.2015 14:26
    bravo za ljilju
    svaka cast borojevicu da je u pitanju tvoja cerka dali bi bio zadovoljan presudom. ljiljo i ovaj put si uspela.
  • Boki NS

    03.03.2015 08:44
    9 godina zaslužuje sudija koji je ovo presudio!
  • Sale NS

    03.03.2015 08:02
    Sada znamo ...
    ... koliko vredi ljudski život u ovoj je...oj tvorevini od "države" - oko 8.000 evra i 11 godina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija