VIDEO: Celo odeljenje se ošišalo u znak podrške bolesnom drugaru

Da deca znaju za humanost i solidarnost i da je njihova domišljatost jedan od načina da svom drugu pruže podršku, pokazali su učenici osnovne škole "Knez Lazar" iz Donje Gušterice, na Kosovu i Metohiji.

Naime, dečaci odeljenja VII/1 su se u znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlezde, ošišali do glave, kako se nakon povratka sa terapije njihov drug bar donekle ne bi osećao neprijatno.

Ovu akciju su realizovali uz podršku odeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

"Dao sam predlog, pošto je naš drug bolestan da se svi ošišamo da bi mu pružili podršku", rekao je Jovan Jovanović, Stefanov drug.

"Želeli smo da mu pokažemo da se ne razlikuje od nas, da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome", objašnjava Dušan Ničić, dok je Nikola Filić dodao da na ovaj način žele da mu pokažu da to može svakom da se desi i da je to izlečivo.

Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog deteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom razgovoru rekao da je u kontaktu sa drugovima i da zna da su mu priredili iznenađenje, napominjući da jedva čeka da se nađe s njima.

"Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je reč. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija deluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi i drugovima", rekao je Stefan Tomić za "RTK live".

Stefanovo lečenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan je zahtev i odobrenje roditelja, ističe direkor škole.

"To ne može bez roditelja, ne bih voleo da uvredimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtev školi, a mi bismo taj zahtev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama", objašnjava direktor Milorad Filipović.

Mesto u prvoj klupi do zida u učionici VII/1 je prazno, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana da im se pridruži.

Autor: 24 sata

  • Terješkova

    12.04.2016 17:11
    @Živan
    Hej ti ne da ne znaš da pišeš nego si pravi. prabcati mediokritet!!!
  • @zivan

    12.04.2016 14:27
    ....
    Postoji izreka : Kad nemas nista pametno da kazes - cuti ! Neces da pogresis.... U danima kada slusamo o bullingu , vrsnjackom nasilju, maloletnickom kriminalu i ostalim zlim vestima , ova je melem na ranu. Draga deco, vasa ljubav je mnogo veca nego se ijednom recju moze opisati. Hvala VAM u ime nas slabih....mozemo mnogo da naucimo ...
  • Smorena

    12.04.2016 11:01
    Svaka cast, momci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.