Jeremić: Neće biti lako u trci za generalnog sekretara UN

Bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zahvalio je danas srpskoj vladi i premijeru na ukazanom poverenju i podršci njegovoj kandidaturi za generalnog sekretara UN istakavši da mu je "velika čast i privilegija da predstavlja zemlju".
"Kandidatura sa sobom nosi veliku odgovornost i učiniću sve što je u mojoj moći da Srbiju na najbolji način predstavim na svetskoj pozornici", rekao je Jeremić za B92. On je najavio da putuje za Njujork gde je danas počelo predstavljanje kandidata, ali da ne zna da li će uspeti da se izbori za termin predstavljanja.
 
"Neće biti lako, ovo je jedna od najvažnijih funkcija, u izborima će biti ukršteni interesi svih velikih sila i kampanja će biti naporna, jer ima mnogo kandidata", rekao je Jeremić
 
Naveo je da u trku ulazi sa izvesnim zakašnjenjem, ali sa programom, platformom i konkretnim predlozima kako reformisati UN.
 
Kako je ocenio, prethodna funkcija predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN biće mu jedna od komparativnih prednosti, jer "u tom smislu ne krećemo od početka".
 
Autor: Beta/ foto: Medija centar Beograd
  • Brus Vilis

    12.04.2016 20:59
    Heh, pa polovina kandidata i kandidatkinja imalo je ili još ima ulogu u UN. Komparativna prednost?! Jel postoji i nekomparativna?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.