Kinezi zvanično preuzeli Železaru Smederevo

Vlada Srbije i Hestil potpisali su kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo, kojim je kineska kompanija preuzela 98 odsto Železare za 46 miliona evra.

Ugovor su u Železari Smederevo potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik kompanije Hestil Ju Jong, uz prisustvo premijera Aleksandra Vučića i ministara.

Investicija Hestila u Železaru biće najmanje 300 miliona evra i biće zadržano svih oko 5.000 radnika.

Vlada Srbije je prihvatila 5. aprila ponudu kineske kompanije Hestil za kupovinu Železare Smederevo, koja je jedina na tenderu dala obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.

Hestil je najveći proizvođač čelika u Aziji, sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.

Grupa je vlasnik 37 visokih peći, od kojih 23 visoke peći imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona čelika.n Prihodi Hestila u 2015. godini iznose 43,7 milijarde dolara.

Na listi Fortune Global 500 u 2015. godini, Hestil je rangiran kao 239. kompanija po veličini u svetu.

Autor: Beta




 

  • Sale NS

    19.04.2016 08:03
    A direktori ?
    Niko ne spom inje one strance koji su imenovani pre jedno godinu dana da upravljaju željezarom. Šta je sa njima, gde su, kako su radili...?
  • liman iv

    18.04.2016 19:25
    Znači strašno
    Da se danas ministar privrede hvali kako je prodao Železaru kao najvecim uspehom u karijeri. Zato sto je prodao drzavnu imovinu?? To ti je kao da prodas njivu i kucu i kazes ovo je moj najveci uspeh u karijeri!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.