Opozicija će podneti krivične prijave protiv Pošte Srbije

Lideri četiri opozicione liste - Demokratske stranke, SDS-LDP-LSV, Pokreta Dosta je bilo i Dveri-DSS najavili su da će podneti krivične prijave protiv "Pošte Srbije" i zaposlenih u biračkim odborima zbog izborne krađe.
Kako je rečeno, krivične prijave protiv Pošte Srbije biće podnete jer su mnogi prigovori na izborne rezultate bili na vreme poslati kao preporučene pošiljke, ali su isporučeni Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) po isteku predviđenog roka.
 
Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je da će opozicione stranke, ukoliko se nastave zloupotrebe izbornog procesa, organizovati proteste. "U 2016. godini krasti glasove je neprihvatljivo, a oni (Srpska napredna stranka) ne mogu da promene da su glasovi kradeni masovno", dodao je Pajtić.
 
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da se u Srbiji pravi atmosfera u kojoj postoji mogućnost da SNS dobije više poslanika. Dodao je da je "notorna laž da su predstavnici opozicije vršili pritisak na RIK".
 
Dok su oni davali izjave, članovi RIK su rekli da zbog obraćanja opozicije novinarima ne mogu da zasedaju i više puta su prekinuli davanje izjava.
 
Stefanović: Opozicija pravi cirkus
 
Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da "opozicija pravi cirkus zbog gubitka izbora, dok istovremeno tamo gde je izgubila uništava dokumentaciju koja svedoči o onome što se dešavalo prethodnih godina".
 
Ocenio je da su ovi izbori protekli u miru i pristojnoj atmosferi, podsetivši na atmosferu s izbora 2012. kada je je "bilo mnogo nasilja i problema". "Ne radi se o tome da dugo traje prebrojavanje, nego se utvrđuju logične greške u zapisnicima", rekao je komentarišuci zašto dugo traje brojanje glasova u RIK-u, te dodao da su na svim mestima bili kontrolori svih stranaka i zapitao zašto nisu bili koncentrisani.
 
Kako je naveo, krivične prijave može da podnese svako, ali je rezultat stotina ranijih krivičnih prijava bio nula, već su one služile samo kao sredstvo pritiska.
 
Rezultati sa 98,64% obrađenih biračkih mesta
 
Prema privremenim rezultatima ponovljenog brojanja glasova koje je Republička izborna komisija objavila večeras, na osnovu 98,64 odsto obrađenih biračkih mesta, koalicije DSS i Dveri, kao i koalicija SDS-LDP-LSV prešle su cenzus, dok je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke osvojila 48,24 odsto.
 
Kako je rečeno na sednici RIK-a, preostaju još rezultati sa još 114 mesta - sa 99 biračkih mesta gde su ponovo prebrojavani glasački listići i 15 gde će izbori biti ponovljeni.
 
Prema privremenim rezultatima, SPS-JS dobio je 10,95 odsto, Srpska radikalna stranka 8,11 odsto, koalicija oko Demokratske stranke 6,04 odsto, pokret Dosta je bilo 6,04, koalicija SDS-LDP-LSV 5,03, a koalicija DSS i Dveri 5,01.
 
Autor: Beta, Tanjug
  • Alo, prika!

    29.04.2016 07:34
    Alo, prika, zar ne vidiš da je RIK plaćen da ne poštuje zakon?
    Partija ti je mogla imati većínu, ali je bila alava i debelo skrivila.
    U zemlji gde te kradu već na izborima, ne možeš očekivati da će kasnije pošteno voditi zemlju.
  • Srdjan NS

    29.04.2016 07:04
    protestom do pobede
    Opozicija ce organizovati proteste ... kaze Pajtic . E bas bi volio to da vidim kako setaju sa serpama i pistaljkama debelo situirani "lideri"i "cuvari vatre". Bilo bi tu vise boja nego na paradi ponosa . Naravno , dosli bi na zborno mesto sa djipovima , slikali se , rekli sirotinji kako nema demokratije bez njih i obecali nastavak protesta sve dok oni ne pobede . Posteno ,nema sta !
  • Novosadjanin

    28.04.2016 22:29
    Bas me interesuje ko bi sve izasao da vas podrzi Pajticu. Samo da vam vidimo ledja. Mislite da ce se desiti 5. oktobar? Garant da nece, fali vam Kostunica. Sa Sandom nemate sanse. Ceda je tu po obicaju ali nije vise student. Diplomirao je na kraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija