Vlast uzvraća opoziciji: Priznajte poraz

Fisoki funkcioner SNS Nebojša Stefanović osudio je protest opozicije ispred RIK-a i naveo da je taj skup pokazao debakl opozicije, dok lider SVM Ištvan Pastor smatra da su okupljanja i protesti legitimno sredstvo političke borbe, ali ne i upadi u zgradu RIK.
Stefanović je rekao da se ispred sedišta RIK u Beogradu okupilo oko 1.700 ljudi, koji su, kako kaže, organizovano autobusima došli iz Kraljeva, Pančeva i drugih mesta.
 
- Toliko su mogli da se okupe Pajtić, Tadić, Jovanović, Obradović, Petrović, Veselinović, ali i Mladen Obradović, Sandulović. Kad oduzmete sve te sjajne veličine, zapitam se koliko je naroda bilo - rekao je Stefanović.
 
Stefanović je rekao da SNS od opozicije samo traži da "prizna poraz". 
 
- U velikom broju mesta osvojili smo preko 40 odsto glasova. Oni se trude da zadrže vlast gde mogu, ali narod ih ne želi. Vučić je od njih pošteniji 20 puta, ozbiljniji i odgovorniji od njih koji hoće demokratski da vladaju. Ova vlada će im omogućiti da se ponašaju u skladu sa zakonom - rekao je Stefanović. 
 
Dodao je i da se nikako neće tolerisati ponašanje opozicije koja je upala u Republičku izbornu komisiju i koja je na "najbrutalniji" način pokušala da utiče na rad RIK-a. - Napali su damu, člana RIK-a. Mi vodimo politiku na način da štitimo intrese građana, ali nećemo da štitimo njihov lopovluk i njihovo banditsko ponašanje - naveo je on i dodao da je opozicija pokazala "sramno ponašanje" napadajući žene. 
 
Predsednik SVM Ištvan Pastor je rekao da je veoma važno da se izborni proces okonča u legitimnim uslovima, uz ocenu da je on od početka bio strahovito problematičan, te da RIK nikad nije imala toliko problema kao tokom ovih izbora.
 
- Tu mislim na zloupotrebu manjinskih lista, falsifikovanje potpisa podrške za pojedine liste i kao epilog te priče je ono što se dešavalo u toku izborne noći - rekao je Pastor, koji je naglasio da ne sumnja u rad RIK-a. 
 
Dodao je i da se kroz nastup pojedinih političkih stranaka vrši neka vrsta pritiska na rad RIK i celo društvo. S druge strane, kaže, jasno je da se onaj ko je na rubu cenzusa bori za preskakanje te granice od pet odsto, ali i dodaje da u izborima svaki glas igra veliku ulogu. - Mislim da su izbori proces u kojem brojke igraju značajnu ulogu, mi smo na lokalu na nekim mestima gubili po mandat zbog četiri ili pet glasova. To je tako i sa tim čovek mora da se pomiri - rekao je Pastor 
 
On je naveo da srpsko društvo posle ovog izbornog ciklusa može da izvuče pouku da se izbori više ne mogu organizovati na isti način. 
 
Autor: Tanjug
  • Brus Vilis

    01.05.2016 01:19
    iš, iš!
    Ode Ištvan u četnike. Za uzvrat će moći da uposli svu bližu rodbinu i učepi se u pet-šes' upravnih odbora. Koji procenat onde, ovde i da vidiš kako se lepo živi, pravo bećarski. Jel tako, Ištvane?
  • Neću da ti kažem

    01.05.2016 00:02
    Da li je moguće
    Da li veruješ u to, ali iskreno? 12.000 evra subvencije po radnom mestu?!! Sa tim parama, otvorio bih novu firmu, zaposlio 10 ljudi, za 60.000 evra bi smo kupili mašine za preradu metala i od ponedeljka imali kupce. Ah da, to nije za nas bez para, već za domaće/strane investitore, koji na 1 fabriku grade 100 šoping centara...
  • opljačkana Srbija

    30.04.2016 21:52
    ničija nije do zore gorela
    @bane To što su gazde koje ti plaćaju sendviče da botuješ trenutno u raznim ministarstvima i direktorskim foteljama ne znači da su uspeli oprati svoje ratnohuškačke, lažovske i lopovske biografije. Vi ste bili i ostali najgori talog ovog društva. Dve trećine odraslog stanovništva Srbije NIJE glasalo za vašu politiku i nemojte se tako ponašati kao da jeste, jer će vrlo brzo stići dan kada će vam se suditi za sve što ste do sada radili protiv Srbije a za svoju ličnu korist.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.