Haško tužilaštvo se žali na presudu Šešelju

Tužilaštvo Haškog tribunala najavilo je danas žalbenom veću tog suda da će uložiti žalbu na presudu kojom je Vojislav Šešelj oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.
U najavi žalbe, tužilaštvo je zatražilo od Žalbenog veća da mu najpre odobri žalbu, da preinači presudu i Šešelja proglasi krivim ili da presudu ukine u celosti i naloži ponavljanje suđenja.
 
Tužilaštvo smatra da je prvostepeno veće nije donelo ispravnu odluku, jer nije dalo dobre razloge za svoje zaključke, nije uvažilo agrumente i dokaze tužilaštva, i zato jer je pogrešno cenilo činjenično stanje utvrđeno tokom suđenja.
 
Haški tribunal izrekao je 31. marta oslobađuću presudu lideru Srpske radikalne stranke po svih devet tačaka optužnice, koja ga tereti da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i proterivanje Hrvata iz Vojvodine. 
 
Većina članova veća, uz suprotno mišljenje sudije Flavije Latanci, zaključila je da Šešelj nije kriv ni po jednoj od devet tačaka optužnice. 
 
Latanci je bila suprotnog mišljenja po osam tačaka optužnice, dok je po jednoj tački Šešelj oslobođen jednoglasno.
 
Tužilaštvo je, inače, tražilo da se Šešelj osudi na kaznu od 28 godina zatvora. 
 
Kako je Vojislav Šešečj proglašen nevinim pročitajte u celosti OVDE.
 
Autor: 021.rs
  • Sale

    03.05.2016 10:47
    Pravda
    Pravda je cudna i teska za dostici,sto potvrdjuje slucaj gos.Seselja.Razocarala me kolicina zla i zluradosti koja prati ovaj slucaj.Radi se o drzavljaninu nase zemlje,koji je 13 punih godina tamo dokazivao i branio sebe i druge,pri tom izgubivsi zdravlje( o pilitickim posledicama namerno ne govorim) .Ali on mnogima ovde smeta,savest im necista.Zelim mu dobro zdravlje i dug zivot,a politikom i ne mora da se bavi.
  • ?

    03.05.2016 01:01
    Ovo je prvi put da podržavam gospodina Čarlsa Tejlora u ovim komentarima i ako treba učestvujem u planiranju žurke.E vala neka ga vode i ne vraćaju jos neko vrijeme-bar koliko je bio do sada .
  • NS

    02.05.2016 19:54
    Nazad po hitnom postupku
    Samo ga što pre vratite u Hag, nama je sr**a preko glave! A i malo "sin" da mu pati, zbog uzdrmane kolaicije sa njim. Ako može za 24h da ga vratite, bilo bi divno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.