Danas ponavljanje izbora na 15 biračkih mesta

Na 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima pravo glasa ima 19.631 građanin, danas će biti ponovljeni parlamentarni izbori.

Izbori se ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Predizborna tišina trajaće danas do 20 časova, kada će biti zatvorena biračka mesta. Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja kasno uveče, nakon ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta, a konačni rezultat biće poznat pošto izborni materijal stigne u RIK.

Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i, prema rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.

Lista Srpske napredne stranke dobila je 48,24 odsto glasova, SPS i Jedinstvena Srbija 10,96 odsto, Srpska radikalna stranka 8,11 odsto, Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo imaju po 6,03 odsto, a koalicija SDS-LDP-LSV 5,02 odsto glasova. Od manjinskih stranaka, poslanike će imati Savez vojvođanskih Mađara, Bošnjačka demokratska zajednica Muamera Zukorlića, Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, albanski Pokret za demokratsko delovanje i Zelena stranka.

Prema rezultatima RIK-a, koalicija DSS-Dveri dobila je 4,99 odsto glasova, odnosno nije prešla cenzus.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.