Mirović: Spreman sam da budem premijer Vojvodine

Član Predsedništva SNS Igor Mirović izjavio je da će pokrajinska vlada biti formirana početkom juna, a da se još razgovara o tome ko će biti pokrajinski premijer.

Mirović je naglasio da će naredne nedelje početi razgovori o koaliciji sa Savezom vojvođanskih Mađara, da računaju na podršku nacionalnih manjina, ali da će razgovarati i sa drugim političkim strankama kako bi okupili širu koaliciju u kojoj će vlast činiti najmanje 70 poslanika.

On ističe da se naprednjaci neće prilagođavati drugima i da će na razgovore najpre zvati ideološki i programski slične partije. Ideja SNS-a je, kako kaže, da se pokrajinska i centralna vlast ujedine i okupe oko važnih projekata - infrastrukturnih, projekata u poljoprivredi, zdravstvu...

Upitan ko će biti pokrajinski premijer i da li je on spreman da preuzme tu funkciju, Mirović je rekao da se razgovara o tome i da on ne beži od odgovornosti. "Ja sam mnogo toga radio u javnom životu i politici. Ne bojim se i ne bežim od odgovornosti. Videćemo. Spreman sam da se prihvatim tako značajnog posla", rekao je Mirović.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš sumnja da će upravo ligaši, uz Savez vojvođanskih Mađara, biti partneri SNS u novoj pokrajinskoj vlasti. Ipak, on nije izričito demantovao glasine. - O daljim potezima odlučiće organi naše stranke, a na osnovu političkih poteza koje bude vukla SNS - rekao je Kostreš.

Autor: Pink, Blic/foto: N1

  • Mile

    08.05.2016 20:09
    I meni se dopada da budem vaseljenski patrijarh... i čekam, možda me i izaberu.
  • VladaN

    08.05.2016 11:01
    m. Amarkord
    @m.@Amarkord
    Vi se zaje.....ili ste ozbiljni? Ako ste ozbiljni onda bi pod hitno trebalo da se zabrinete za svoje menatlno zdravlje.
  • Milsilac

    08.05.2016 10:10
    Jedino
    Jedino se ne pita da li su svi građani spremni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.