Tehnička vlada "neprimećeno" usvojila Akcioni plan za poglavlje 23

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija saopštila je danas da je Akcioni plan za poglavlje 23 "neprimećeno" usvojila tehnička Vlada Srbije u postizbornim danima i ukazala da su mnogi rokovi za sprovođenje određenih aktivnosti postavljeni u tom planu već prošli.
Transparentnost Srbija ocenjuje da Akcioni plan, usvojen na sednici Vlade 27. aprila, ima manjkavosti, ali da je ipak bolje da se pregovori o procesu pridruživanja otvore, pa makar i sa takvim akcionim planovima.
 
"Što se tiče sadržaja tog dokumenta, sve što je ranije bilo loše, ostalo je loše i sada - a tome je dodat i element nadrealnog, jer je za mnoge aktivnosti kao rok sprovođenja navodeno četvrto tromesečje 2015. godine ili prvo tromesečje 2016, koji su već prošli", navodi TS.
 
Transparentnost Srbija ocenjuje da je "vrlo neobično" to što je dokument usvojila Vlada u tehničkom mandatu, iako je akcioni plan potvrdila Evropska komisija još pre sedam meseci, kao i to što njegovo usvajanje nije iskorišćeno za promociju, kao što je uvek ranije bio slučaj kada su u pitanju pregovori s EU i planovi za borbu protiv korupcije.
 
"Štaviše, na sajtu Vlade, u okviru informacija o sednici, Akcionog plana i nema", dodaje Transparentnost Srbija.
 
Ova organizacija, ipak, navodi da je dobro što je Akconi plan konačno usvojen, jer je bolje da se pregovori o procesu pridruživanja otvore, nego da stoje na "mrtvoj tački godinama".
  • Neposlušna

    07.05.2016 17:02
    Bolje se informišite
    Poštovana gospodo iz TS,
    preporučujum vam da se sledeći put pre nego što se oglasite saopštenjem zasnovanom na neproverenim informacijama bolje informišete.
    Vlada RS, naime, usvojila je Akcioni plan za poglavlje 23 još trećeg marta.
    Kasnite, gospodo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.