Neda Arnerić povredila kičmu, nije životno ugrožena

Neda Arnerić nije životno ugrožena i lekari predviđaju oporavak, rečeno je za "Nedeljnik" u Urgentnom centru gde je glumica smeštena na odeljenje šoka. Kako navode, čuvena glumica se dobro oseća.

Osim toga, oni navode i da će u policijskom izveštaju nesreće stajati da je glumica pala prostirući veš. Tu informaciju je u medijima izneo i njen suprug. U međuvremenu, televizija Pink je javila da je navodno u pitanju pokušaj samoubistva.

Ranije danas Klinički centar Srbije je saopštio da je glumica prilikom pada sa visine povredila kičmu. Kako se navodi, zbog mogućih komplikacija glumica se nalazi na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra, a dalja dijagnostika je u toku.

Neda Arnerić povređena je sinoć oko 22 časa prilikom pada sa terase svog stana, na trećem spratu u Dubljanskoj ulici u Beogradu. Ona je pala sa terase na limeni krov lokala koji se nalazi u prizemlju. U trenutku pada u stanu je bio i njen suprug. Neda je prilikom pada slomila tri pršljena - vratni, kičmeni i grudni.

Neda Arnerić, jedna od najpoznatijih srpskih glumica rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Sa trinaest godina snimila svoj prvi film "San" Puriše Đorđevića i postala prva dečija filmska zvezda u bivšoj Jugoslaviji. Sa 15 godina, upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

U periodu od 1969. do 1974. godine živela je i radila u inostranstvu i u Jugoslaviji, kada je snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu, a radila je u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama. Za ulogu Delfine, u filmu "Ispravi se, Delfina", reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je "Srebrnu arenu" na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu Nagrada "Carica Teodora" na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Iako je studirala glumu, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1980. godine. Od 1985. do 1999. godine vodila je sopstvenu galeriju "Atrijum". Dobitnica je "Zlatne arene" na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu "Haloa - Praznik kurvi", reditelja Lordana Zafranovića.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je "Plaketu Jugoslovenske kinoteke". Dobitnica je i nagrade "Pavle Vuisić", koja se dodeljuje glumcu za životno delo. U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu, a neka od njenih najpoznatijih ostvarenja su "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Ko to tamo peva", "Varljivo leto", "Tri karte za Holivud", "Nataša" i TV serije "Otpisani", "Grlom u jagode", "Priče iz radionice", "Policajac sa Petlovog brda".

Udata je za doktora Mileta Mešterovića.

  • Dr Petrovic

    11.05.2016 15:05
    Prsljenovi?
    Zelimo jos brz oporavak u svakom pogledu!

    Pitanje " slomila tri pršljena - vratni, kičmeni i grudni"
    A kakvi su to onda vratni i grudni? Nekicmeni?
    Svi samo prepisuju vest a niko nije ibratio paznju. Molim vas ispravite te prsljenove.
  • generacija

    09.05.2016 14:11
    Neda je glumačka legenda. Želim joj brz oporavak, i nadam se da je nećete razvlačiti po društvenim mrežama i pisanoj štampi. Nije to zaslužila Višnja sa Tašmajdana.
  • Dragan R.

    09.05.2016 11:28
    Brz oporavak zelimo nasoj glumici.Ne daj se ines!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija