Pastor: Dobro bi bilo da i LSV bude deo vlasti u Pokrajini

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je jutros za RTS da bi bilo dobro da i Liga socijaldemokrata Vojvodine bude deo parlamentarne većine u Pokrajini, ali da još ništa nije dogovoreno.

Pastor je ocenio da bi politički bilo dobro da Liga kao autohtona vojvođanska stranka i u Pokrajini bude deo vladajuće većine koju će činiti SNS i SVM, ali da bi "odluku o tome trebalo da donesu SNS i LSV koja treba da se izjasni da li je spremna za saradnju ili nije". 

Budući, odnosno još uvek aktuelni predsednik Skupštine Vojvodine je dodao da će vojvođanska skupština biti konstituisana prvih dana juna. Rekao je i da nije realno da gradonačelnik Subotice bude iz redova SVM, s obzirom na izborni rezultat u tom gradu na severu Vojvodine.

Kostreš: Svejedno nam je, pozicija ili opozicija

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio je u utorak za Blic da bi ta stranka prihvatila razgovore sa SNS, ako bi se složili oko političkih stavova koje zastupa LSV. "Mi razgovor sa SNS ne bismo odbili, ali imamo svoje političke stavove koje ne menjamo i ako bismo se oko toga složili, može. Nama je politika najvažnija, a da li ćemo biti opozicija ili pozicija, to nam je svejedno", rekao je Kostreš.

Podsetimo, lider LSV Nenad Čanak izjavio je pre manje od dva meseca da je "verovatnoća da će LSV u koaliciju s naprednjacima ista kao mogućnost da meteor udari u zemlju, odnosno jedan prema 24 milijarde".

  • Dejan Doca

    12.05.2016 09:28
    Svejednoća
    "Mi imamo naše stavove..." je samo drugi izraz za mesta u upravnim odborima!!!
  • Marija NS

    12.05.2016 08:56
    Laž i prevara!
    I Čanak i Pastor su najveće moguće prevare za Vojvođane.
    Još uvek je veliki broj Vojvođana glasao za njih, da ne pričam o onom Raduloviću...
    U svakom slučaju podržavam i podržavaću Vojvođansku partiju (što god pisali neki očigledno ozlojeđeni pojedinci, verovatno ligaši), dokle god se bude odupirala svemu postojećem i ne postane ista kao i svi ostali. Znam dosta ljudi iz mog okruženja koji su glasali za njih, verovatno su im i pokradeni glasovi, ali dobro, svaki početak je težak. Ne treba odustajati, u svakom slučaju vreme radi za njih.
  • leka

    12.05.2016 08:42
    a da ti ne bi mozda i vojvodinasume'?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.