Jorgovanka Tabaković: Građani sigurno osećaju boljitak

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ocenila je da boljitak u Srbiji ne meri samo statistika već i da građani to osećaju.

"Stabilnost nismo izmislili mi. I mi kao i vi živimo na istoj planeti i ne znam ko to ne oseća naš rast", kazala je Tabakovićeva na konferenciji za novinare upitana kada će građani osetiti poboljšanje.

Tabakovićeva je navela da su odgovorne mere fiskalne konsolidacije i strukturne reforme počele da daju rezultate, što se vidi u rastu BDP-a, stabilnosti cena, manjem fiskalnom deficitu, povećanju zaposlenosti, rastu zarada, kao i povećanju izvoza.

Na konstataciju da su realne zarade u prvom kvartalu ove godine niže nego u poslednjem kvartalu prošle godine, a da je nezaposlenost u istom periodu veća, Tabakovićeva je odgovorila da to nisu uporedivi podaci.

Govoreći o inflaciji, Tabakovićeva je kazala da je ona ispod ciljanog koridora pre svega zbog pada cena primarnih proizvoda i niske cene nafte, i da će u ovoj godini iznositi oko 1,8 odsto. Ukoliko, međutim, poskupi struja, to će uticati na to da se popne na nivo od 2,2 odsto, navela je guvernerka.

Podsetimo, guvernerka je nedavno poručila da građani nemaju razloga da brinu za kurs dinara i da će on biti stabilan dokle god je ona na toj funkciji.

  • Mica

    29.05.2016 20:51
    Kakav smo glup narod ,pa nam ovakvi godinama kroje kapu,ova karikatura govori ,kao i njen gazda što je tako sjajnu postavio na to mesto,boljitak je kod nje iz dana u dan ,a kod nas voda do grla,a slušamo njihove laži i gledamo prevare.Užas kakav narod,pa nam Cica kosovarka deli lekcije i pravi se pametna,kao da je popila svu pamet ove zemlje ,zajedno sa njenim vodjom,jer isto vide i vode nas ka eldoradu krupnim koracima...
  • Mislilac

    29.05.2016 11:40
    Rast
    I ja ovih dana konstantno osećam rast...Evra!!!
  • veronika

    28.05.2016 10:44
    Jorgovanka
    Mnogo mi lici na Mariju Antoanetu! Narod nema hleba da jede? Pa sto ne jedu kolace? Sa 6000e mesecno, ona se uporedjuje sa nama i podvlaci da smo sa iste planete! Ko bi rekao. Te sto imaju monopol i nalaze da je normalno da dele u plate sve sto napravi Narodna banka jer su dobro poslovali!!! bi trebalo staviti na zagarantovanih 4000 dinara, pa da vidimo hoce li kupovati naocare za 600e. Povraca mi se kad je vidim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija