Dodik: Vodi se organizovana kampanja protiv RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srbije Milorad Dodik razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu Zapadnog Balkana.

Dodik je tom prilikom ukazao na organizovanu kampanju koja se u BiH, ali i u nekim drugim državama, vodi protiv Republike Srpske i srpskog naroda koji u njoj živi.

"Republika Srpska svog saveznika vidi, pre svega u Srbiji, i očekuje da Vlada Srbije i njeni organi, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, pruže punu podršku i pomognu zaštiti Republike Srpske od svih vidova ugrožavanja", naveo je Dodik.

"Srbija će uvek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u RS, kao i na dobrim i prijateljskim odnosima sa BiH", poručio je Vučić.

Premijer Srbije sastao se danas i sa Mladenom Ivanićem, srpskim članom Predsedništva BiH, koji mu je preneo da se Srbi u BiH, posle mnogo godina, ponovo osećaju usamljeni i da strahuje od nastavka preglasavanja u organima BiH, koje je počelo odlukom o popisu, kao i od ugrožavanja nacionalnih interesa Srba u BiH. Ivanić se u Beogradu sastao i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji je rekao da se situacija u BiH "ubrzano pogoršava".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.