Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je iznenada danas u 55. godini života, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave u pozorištu "Boško Buha".
Uzrok smrti poznatog glumca je srčani udar, saznaje RTS.
 
Na premijernom izvođenju dečije predstave "Petar Pan" na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić", glumcu Miloradu Mandiću Mandi je pozlilo, nakon čega je predstava prekinuta.
 
Glumac je kolima hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Publika je najpre mislila da je u pitanju deo glume, ali su se onda zatvorile zavese, a ljudi su zamoljeni da izađu iz pozorišta.
 
Biografija
 
Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.
 
U 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Šest godina kasnije, diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.
 
Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta "Boško Buha", gde je do kraja nastupao. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć", priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.
 
Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu "S one strane duge", što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju "Više od igre" na RTV Pink.
 
Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Ivkova slava", "Kako je propao rokenrol", "Ringeraja", "Sivi kamion crvene boje", "Braća po materi" i mnogim drugim.
 
Bio je voditelj kviza "Uzmi ili ostavi“, a vodio je i kviz "Ja volim Srbiju". Televizijskoj publici ostaće u sećanju i po ulogama u brojnim serijama, među kojima je i "Selo gori a baba se češlja" i "Vratiće se rode".
 
Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
 
Podsetimo, ove godine preminuli su i glumački velikani Velimir Bata Živojinović i Dragan Nikolić, kao i Marinko Madžgalj
 

  • Stela

    17.06.2016 00:55
    Tuga
    Sad te ima, sutra te nema.Jako,jako tužno.Zbogom ZALJUBISKA
  • kondor

    15.06.2016 21:44
    legenda
    Legendo,pocivaj u miru
  • ....

    15.06.2016 21:04
    ....
    Идем кући куме - доста је било!!!!

    Легендо, почивај у миру!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.