Avion za Njujork dobio ime po Nikoli Tesli

Avion "Erbas A330", koji će od sutra otvoriti direktnu avio liniju iz Beograda za Njujork, dobio je ime "Nikola Tesla", rekao je je danas generalni dirketor Er Srbija Dane Kondić.

"Tesla je bio veliki genije, a njegovi izumi oblikovali su svet. Izumi se koriste svuda oko nas, od mašina za veš, do pametnih telefona. Tesla je bio pravi pionir koji je živeo i radio u Njujorku", kazao je Kondić.

On je rekao da je ponosan što će ovaj avion sa imenom Nikole Tesle ispod pilotske kabine sleteti na njujorški aerodrom. Kondić je najavio da će avionom upravljati kapetan Davor Mišeljić, izvršni direktor za saobraćaj Er Srbije.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 07:30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletati na Međunarodni aerodrom JFK u 12h. Petkom i subotom će poletati iz Beograda u 12:55 i sletati na JFK u 17:25.

Povratni let će polaziti u 14:40 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i sletaće na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 05:30. Petkom i subotom će polaziti sa Aerodroma JFK u 19:30 i sletati u Beograd u 10:20..

Karta košta između 500 i 600 evra.

  • Igor

    22.06.2016 22:16
    Podrzavam. Samo neka linija uspe, pa ubuduce imamo i Toronto Beograd. Ne brinem ja o starosti same letelice, samo neka bude bezbedno.
  • jox

    22.06.2016 21:57
    @G

    Taman pomislih gde su patrijote kad evo ga neumorni G.
  • G

    22.06.2016 20:46
    @@G - hvala vam što potvrđujete svoj mentalni sklop i izvinite što kvarim ugođaj vama koji cenite dezinformacije i laži.
    @steve - u potpunosti ste u pravu. Obzirom da u Srbiji ne postoji kompanija koja može da se meri sa nemačkim ili drugim velikim svetskim kompanijama, najbolje bi bilo da sve zatvorimo i rasprodamo i konačno kolektivno pocrkamo. Da li ćete tada biti konačno zadovoljni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija