Ivan Bekjarev: Imam 200 nagrada, ali ne i nacionalnu penziju, jer nisam u stranci

Glumac Ivan Bekjarev rekao je da ima 200 nagrada ali ne i nacionalnu penziju, jer nije u stranci i ne razume se u politiku, pošto najgore u politici prođu ljudi koji govore ono što misle.
"Pametniji od mene se bave politikom, ja sam glup za to. Samo bih voleo da se mnogo više pominje kultura, o kulturi niko ne vodi računa, da ne pričam o nacionalnim penzijama, to je skandal nad skandalima", rekao je Bekjarev za N1.
 
On je istakao da su mu oduzeli penziju koju je skoro dobio, zato što je "tadašnji ministar kulture odlučio da ubaci svoje društvo iz poslastičarnice za nacionalne penzije".
 
"Zakon o kulturi ne postoji, a sportisti su uspeli to da reše. Osvajač zlatne olimpijske medalje ima 150.000 dinara penzije. Ja bih imao 50.000 da sam dobio nacionalnu penziju. Kako umetnik ima tri puta manje od sportiste? To su sve nelogičnosti u našem društvu i u tome se vidi naš odnos prema kulturi", naveo je Bekjarev.
 
Prema njegovim rečima, televizija, po cenu gledanosti, mora da napravi balans u programu šta može i šta ne može.
 
"Sada više nema pravila, svako radi šta hoće. Kič je postao naša svakodnevica i u današnje vreme je teško biti glumac", zaključio je Ivan Bekjarev.
  • Otimači penzija

    08.07.2016 23:29
    Stvar je u tome što se radi o glumcima od pre nastanka ove države.
    Iz nekog razloga, oni se posmatraju kao obeležje ranijeg, boljeg vremena.
    Sve što podseća ili dokazuje tako nešto, namerno se briše i uništava.
    Naročito je kultura u Srbiji meta napada.
    Ne radi se samo o manjku sredstava za kulturu.
    Na primer, uveren sam da će pojedinci iz rijalitija dobiti kasnije nacionalne penzije.
    Ili određene folk pevačice. Ili bilo ko ko razvija šund među Srbima.
    Da se ne naljuti glumac, ne vezuje to za njega, ali neodoljivo me ova vest vuče na onu:
    "Iznemoglog konja prvo tukli, pa ostavili da ugine na ulici u Nišu".
    Mislim nije gospodin Ivan jedini, koji lo[e prolayi danas.
    Pitanje je - zašto ?
    A to je pitanje za vladu i "otimače penzija".
    Želim Vam nacionalnu penziju.
  • Terješkova

    08.07.2016 08:29
    Moj otac traktor vozio 40 godina, uzorao je uzduž i popreko čitavu Vojvodinu... Marko Kraljević mu nije ravan a ima 23 hiljade penzije! Bruka a znam da ima i gore... Sramota... Treba da postoji nacionalna penzija ali da se zna ko u tu grupu spada... Bekjarev svakako da a ne pevaljke tipa Merime Kurteš!!
  • NS

    08.07.2016 07:54
    Panem et circenses
    Hleba i igara - је популарна метафора за методе којима власт обезбеђује подршку становништва тако што привидно задовољава његове краткорочне интересе и неважне потребе, а науштрб дугорочних интереса, односно да би му скренула пажњу с далеко важнијих проблема.

    Ostalo je nebitno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.