Upozorenje za Vojvodinu zbog vremenskih nepogoda

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog mogućnosti da danas po podne na području Vojvodine dođe do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom i oko 20 milimetara kiše.

U petak se očekuju obilne padavine, po podne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije, a tokom noći i u subotu ujutru i pre podne na severu i istoku. U većini mesta biće od 20 do 30 milimetara padavina, lokalno i oko 50 milimetara, uz mogućnost kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Kako se navodi u saopštenju RHMZ-a, sutra će biti osetno svežije, umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom po podne, uveče i tokom noći kada se očekuju obilne padavine i to prvo u zapadnim i južnim krajevima, a potom na severu i istoku. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 18 stepeni, na jugu i istoku do 22 stepena. Najviša temperatura od 20 na severu do 27 stepeni na istoku.

Prema prognozi vremena za sedam dana, u subotu umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito ujutru i pre podne. U većini mesta se očekuje 20 do 30 milimetara kiše za 12 sati, lokalno i do 50 milimetara, moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, uglavnom na severu i istoku zemlje.

U nedelju će biti promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. U ponedeljak razvedravanje, a zatim do kraja perioda pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.